Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Csináltatok már mézsört?

Csináltatok már mézsört?

Figyelt kérdés

most csinálok először, receptem van és tippeket várok :D

köszi előre is


2010. dec. 20. 17:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Te kérdezted tőlem e-mailben? :D Hát persze!
2010. dec. 21. 03:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
nem kérdeztem semmit... kösz...
2010. dec. 21. 16:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Bocsi, valaki már kérdezte tőlem mailben, és nem olyan sűrűn szoktak az emberek eziránt érdeklődni :D


[link]

Ebben leírtam mindent.

2010. dec. 21. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 Phoney ***** válasza:

Hagyományos mézsőrhöz nem kell cukor. Szerintem a magyaroknál szinte vallássá vált, hogy mindent csak hozzáadott cukorral erjesztünk...nem vágom miért kell mindent pancsolni...


Egyébként pont azon a napon akartam kiírni ezt a kérdést, mikor te is:) Tapasztalatom összesen annyi van, hogy az egyszerű, főzetlen vizes méz (az inkább mézbor) is megerjed, és emlékeim szerint finom volt.


Egy másik főváltozat, mikor búzadarát is főzünk a mézes vízbe (ehhez még nem találtam receptet), ettől még közelebb kerül a sörhöz. Ha tudsz angolul, akkor az angol wikin ("Mead" cikk) van egy régi, erősen fűszeres recept, ha nem, akkor majd úgyis lefordítom, amint ráérek.

2010. dec. 23. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Nekem közben sikerült megcsinálnom :D

Nagyon finom lett. Új kedvenc :D:D

2011. jan. 11. 20:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Helló! Megkérdezhetném hogyan csináltad? Én is olvastam pár receptet, de jó lenne tudnom hogy neked melyik alapján sikerült jól. :)
2011. máj. 30. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

hello! 12 liter víz, másfél kiló méz, 0.7 kg cukor, 2-3citrom, 2 alma, 2narancs,egy kevés gyömbér, szegfűszeg, egy kevés fahéj (egybe)

felforralod a vizet, beleöntöd a cukrot meg a mézet jól elkevered közben kikapcsolod a gázt

bele a gyümölcsöket fűszereket. mikor kézmelegre hül egy hideg pirítóst megkensz élesztővel, és a a lé tetejére helyezed az élesztővel lefelé. így hagyod egy napig. utána leszűröd és palackozod. NE töltsd teljesen tele hagyj ki vagy fél liternyit a gázoknak, és minden reggel és este ereszd ki. egy hét kell neki az érésre. ha lehűtöd megállítod a folyamatot.


Majd írd ide hogy hogy sikerült :) És ne add tovább csak max a szűk baráti körödnek :) ha valaki finomat akar főzni, járjon utána mint mi :)

sok sikert ;)

2011. máj. 30. 22:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Hú, nagyon köszönöm, hétvégén nekiállok, kíváncsi leszek milyen lesz. :)
2011. jún. 1. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!