Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a minimum ár, ha minőségi...

Mi a minimum ár, ha minőségi bort szeretnék venni?

Figyelt kérdés

Illetve tudtok ajánlani? Édesapámnak lenne karácsonyra.

20/L

2010. dec. 9. 19:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Százféle bor van fehér és vörös is lehetlen tanácsot adni.És a bor minősége a szőlőhöz kötődik bizonyos szőlőkből csak jó bort csinálnak. A borok cimkéjén rajta van hogy minőségi bor.Van olyan ami aránytalanul drága a név miatt.
2010. dec. 9. 19:55
 2/13 anonim ***** válasza:
szakboltban vásárolj, ott tanácsot is adnak és jó minőséget is kapsz, amit jól is tároltak
2010. dec. 9. 19:55
 3/13 anonim válasza:

Az én apukám kedvence a vörösbor, abból is a kékfrankos. Hátha segít.. :)

Minőségi bort 2000 forint körül már kapni. A nagy nevekért sok pénzt elkérnek, miközben fiatal borászok is adnak ki finom nedűket a kezükből, tehát, ezt forintosítani nem igazán lehet. Szóval: olcsóbb is lehet jó, na! :)

2010. dec. 9. 20:11
 4/13 A kérdező kommentje:

Ja, inkébb vörösborra gondoltam... :)

1500 alatt nem találnék valami jót, ha nagyon kutatok?

2010. dec. 9. 20:14
 5/13 anonim ***** válasza:

A bor pont nem egyszerű. A szüleim borvidéken élnek, a szomszédtól hozzák párszáz forintért kannákban a bort. De nem ám kannásbort! Jobb években olyan finomra sikerül, hogy nem is palackoznak belőle egyáltalán :)

Karácsonyra szerintem ne bort vegyél neki. Vannak egyéb italok, ahol nem olyan könnyű melléfogni, mint a bornál.

Ha mindenképpen a borhoz ragaszkodsz, akkor ajánlom a minimum 5-6 puttonyos tokaji aszút, azzal nem lehet melléfogni :)

2010. dec. 9. 20:15
 6/13 anonim ***** válasza:
64%

Most sok jóféle bor van akciósan a nagyobb áruházakban(Cora,Auchan,Tesco) a karácsony miatt.

Nézz körül néhány ilyen helyen :)

2010. dec. 9. 23:10
 7/13 anonim ***** válasza:

szia! mi a Metróban vettünk Egri Bikavért.egyik soron voltak a tájboroknak nevezettek, szemben vele a minőségi borok.bikavér volt 300 ft-os, és a másik polcon 1500 körül

volt Egri Bikavér a Juhász pincészettől.ez utóbbit vettük

ajándékba.

a csattanója az volt, hogy mikor átadtuk a megajándékozott

meg se nézte, azt mondta köszi, majd jó lesz kólával....:(

2010. dec. 10. 08:25
 8/13 A kérdező kommentje:

Igen, én is gondoltam arra, hogy más szeszesitalt veszek neki. Az Unicumot meg a Jägert szereti, de ezeket kicsit drága mulatságnak tartom. :D Egyébként szekszárdi vagyok, ez is igen jó borvidék... :)

De most elgondolkodtam azon, hogy a bor talán tényleg nem a legjobb.

2010. dec. 10. 19:01
 9/13 anonim válasza:
1.400.000Ft
2010. dec. 15. 10:41
 10/13 doboszoli ***** válasza:
Az ár tükrözHETi a minőséget. Szakértő segítség nélkül nagyon mellé foghatsz.
2010. dec. 17. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!