Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az ismertebb whiskey márkák...

Az ismertebb whiskey márkák közül melyik a legjobb?

Figyelt kérdés
Tudom, nyilván az ilyen-olyan kézműves százezres üvegek, de itt most az ismert és elérhető márkákat kérdezem.
ápr. 4. 20:27
A kérdező szavazást indított:
Jack Daniel's
Johnnie Walker
Jim Beam
Chivas
12 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Annyira nem ismert de elérhető árú:Ben Bracken Highland Single Malt.

A Lidl-ben lehet kapni.Ez egész jó szerintem.Ennek már van élvezeti értéke.Kb. olyan árban mozog mint amiket írtál.

ápr. 4. 20:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Glenfiddich vagy Jameson Black Barrel
ápr. 4. 21:18
 3/8 Phoney ***** válasza:
100%

Hát az "elérhető" az olyan dolog, hogy egy italwebshopból megrendelt whisky csomagautomatából gyakran olcsóbban kijön, mint amit a legtöbb szuper/hipermarketből megvehetsz. Szóval mind egyformán elérhető!

A Chivas 12 áráért pl. leginkább csak ugyanolyan jó vagy jobb whiskyket lehet kapni.

ápr. 4. 21:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Erősen ízlés kérdése is. Ezekre azt mondanám kb megfelel az élvezeti értékük egymáshoz képest az áruknak.
ápr. 4. 23:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Glenfiddich vagy Laphroaig
ápr. 4. 23:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a felsoroltak közül kell választani, akkor nekem a Jack .

A Chivas szerintem egy túlértékelt lötty . Nyilván az alap Chivasra gondolok .

Amúgy többen is írták a Glenfiddich-et azt én is tudom ajánlani, az rendesen finom ital .

Vagy a Double Black Johnnie .

ápr. 5. 11:15
 7/8 Dorian Gray ***** válasza:
100%

Ezekkel a plecsnis italokkal az a baj, hogy ami jó belőle az nem olcsó azért, ami meg olcsóbb kiadásaik, nos azért az árért is lehet jobbat kapni.

Nekem, amik kimondottan szeretett whiskyjeim, a tényleg olcsó kategóriából, az a Buffalo Trace, Maker's Mark, Black Bottle, Cutty Shark, Black Bush. Ezek mind ilyen 9-13 ezer között vannak.

ápr. 6. 00:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Ezek közül a két amerikai és a piros JW az inkább a kihagyom kategória. Ebben az árban egy Black & White, egy Teachers, esetleg egy Robert Burns sokkal jobb választás (sőt a drágább chivas12 helyett is.)

A Chivas 12 éves iható ugyan, de jellegtelen. Minőségéhez képest túlárazott. Ez utóbbi mondjuk mindegyik fentiről elmondható. Akkor inkább a fekete JW. De megint az van, hogy ezek helyett vehetsz mást is, ott van pl a Monkey Shoulder, Pigs Nose, Tomatin. De mi van a még eggyel drágább JW double black-el? Ha füstöset innál akkor ezért az árért ihatsz Laphroaig-ot is. De inkább választok egy Arrant 10 vagy akár egy Epicureant is helyette. Szóval ezek az agyonreklámozott kommersz whiskyk nem nagyon érik meg az árukat. Az alsó kategóriában pedig az élvezeti értékük is hagy kívánni valót...

ápr. 8. 01:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!