Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Minőségi pálinkát hol érdemes...

Minőségi pálinkát hol érdemes beszerezni manapság Magyarországon?

Figyelt kérdés

Volt egy rokon, aki fantasztikus almapáleszt főzőtt, sajnos elhunyt pár éve, azóta ami házit kóstoltam a rokonságban, említésre sem érdemes. Látom, vannak drága kereskedelmi pálinkák, tizezer forint, vagy még több fél literért, amikről megoszlanak a vélemények. Sokszor olvasom a "házi az igazi" meg hasonló bölcsességeket. Jojó, de melyik házi? Hol lehet beszerezni? :)


Szóval megköszönnék minden konkrét iránymutatást.


ma 09:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Bolti pálinka meg sem közelíti a házit.Ismerősökön l, munkatársakon keresztül lehet találni
ma 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Agárdi és Gyulai pálinkák nem rosszak.

Házi pálinkával csak az a gond, hogy a nagyon rossztól a nagyon jóig bármi lehet. Vagy ajánlás útján fogsz jót találni vagy szépen végigkóstolod mindenki főztjét.

ma 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Bolti kereskedelembe leginkább 40%osak elérhetőek, italnagykerben már kapni 48-50-60%ost is.

Árpád jó pálinkát készít, csak ehhez mérten ára is van, főleg egy dupla ágyas 60%-nál fél liter 9100-12e között mozog függően attól milyen gyümölcsből van.

8 ezer ft tájékán van a Bukó pálinkaház termékei 48%os alkohollal, én ebből kajszibarackot vettem próbának, kíváncsi leszek milyen egy kézműves modern technológiát is alkalmazó tudással pálinkát lehozni.

Vettem egy Márkházi 40%os szilvát szintén kóstolásra.

Pintér pálinkaháztól az alap pálinkái 42-44%osak, és van néhány gyümölcsnél 52-es is de ebből is a 0,5ös szilva 10e ft


Amit most kortyolgatok az egy literes Békési Disznótoros körte 50%os ez 14700ba került.


Én úgy gondolom hogy egy neves ismert lepárló nem rakja oda cefrének a tyúkok mellől összegereblyézett moníliás komposztra való gyümölcs maradványt, ebből fakadóan egy háziban nem tudok megbízni, persze lehet hogy van boltihoz hasonló és jó olcsóbban, csak ha nincs kapcsolat akkor felesleges keresgélni, sőt kóstolni is kell, tehát csak úgy hozatni bizonytalan.

Legtöbben csak vegyeset készíttetnek, és még ott is ügyeskednek hogy legyen belőle bőven, de amit elbír azt teszik bele.

Ebből van itthon 7 deci vegyes, sárgadinnyehéjtól kezdve penészes gyümölcsig, és ez 55%ra lett hagyva, ihatatlan, a nyálkahártyát marja.

ma 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!