Milyen káros hatásai vannak az abszintnek?
Úgy értem, az alkoholtartalmán kivül.Mert tegnap este ittam 6 abszintet, be sem csíptem tőle, ma meg úgy fáj a fejem, majd meghalok.
Az abszintben lévő fehérürömkivonat, azaz a tujon milyen hatással van az emberi szervezetre?
A fehérürömtartalma totálisan elhanyagolható, az sem biztos, hogy volt benne. Fejfájást egyébként nem okoz, az alkohol viszont annál inkább.
Ezek gyakorlatilag abszinthamisítványok (gondolom nem svájcból rendelted, vagy ilyesmi), és általában elég rossz alkoholból készülnek (mint pl a tesco vodka), még akkor is, ha nagyon drágák. Valószínűleg ezért ártott meg.
Meg mondjuk mert 6x féldeci 60+ szesz az nem kevés:DDD
Ma már csak urbanlegend az abszint fehérüröm tartalma,
az eredeti recept kb. 0,1-ét tartalmazza. Az eredeti hatást érezni tőle képzelődés.
....az az urban legend, hogy valaha is sok tujon lett volna benne. Ezeknek a felét az idióta újságírók találták ki.
Nem, mibel elég gyakorlott ivó vagyok, hat feles abszintet meg sem érzek. Egyébként igen, svájci gyártmány volt, mondjuk arra nem mernék fogadni hogy eredeti vagy jó minőségű. Alkoholtartalma 55% volt.
Higgyétek el, nem másnaposság, tudom milyen az! HA másnapos vagyok, mindig elkap az epeömlés, mert érzékeny az epém az alkoholra. Ez más volt, csak nem tudom hogy mi.
Ha 100%, hogy svájci, akkor igazi abszint, mivel ott csak azt szabad gyártani.
Viszont ott is csak annyi ürömtartalma lehet, ami bőven alkalmatlan bármilyen "kár" okozására (sokat kísérletezgettek előtte ezzel, egyszer még embereken is), meg hát én is rúgtam már be ilyentől, szóval nem értem mi történt.
Remélem nem hígítás nélkül pocsékoltad el:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!