Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen pálinkát vegyek szuperm...

Milyen pálinkát vegyek szupermarketben?

Figyelt kérdés
Megyek egy útra nemzetközi táborba és mindenki visz valami italt a saját országából. Nem vagyok nagyon otthon a pálinkákban és félek, nehogy valami nagyon rosszat válasszak. De túl sok pénzem nincs, úgyhogy ilyen 10 ezreset nem vennék. Van valami a boltokban, ami nem rossz és amit ajánlanátok erre a célra? :)

dec. 5. 07:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
A narancsos unicumot nemrég kóstoltam, egészen meglepett hogy valóban narancsos aromája van egész hosszú ideig.
dec. 5. 13:23
 12/22 anonim ***** válasza:

*kész=lesz, féktelenül=feltétlenül

Kösz telefon :)

dec. 5. 13:26
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mit, üdv a telefon.
dec. 5. 13:28
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Unicumot vigyél.
dec. 5. 13:55
 15/22 jpeacefuler ***** válasza:
26%

Lehet, hogy gyümölcsből készül a pálinkának nevezett bolti ital is, csak abba még kerül némi aroma, meg miegymás. Ha majd egyszer iszol valódi pálinkát, akkor tudni fogod, hogy a bolti cuccok nem azok. Persze az úgynevezett házi párlatok között is vannak ihatatlan löttyök. Ja, és a pálinka-manufaktúra jelzéssel illetett kereskedők ugyanolyan hitvány szeszeket árulnak, mint a nagyüzemi gyártók. Elhiheted, tudom mit beszélek, ezt nem most szoptam ki a kisujjamból.

dec. 5. 15:37
 16/22 anonim ***** válasza:

#15 A pálinkáról van törvény, meglepően szigorú és részletes.

A boltba kerülő pálinkán nem fognak csalni, ez urban legend. Sokkal inkább jellemző, hogy az otthoni csodákat nyomják tele minden szarral.

A minőségben lehet különbség természetesen, hiszen a gyümölcs válogatása, kezelése azért nagy szórásra ad okot.

Kérdező: mindenképpen "pálinka" megnevezésű terméket vegyél a fügyülős teljesen más. Válaszd ki a gyümölcsöt, barack, szilva, törköly, stb. majd vedd meg ami szimpatikus, sajnos a drágábbak jellemzően jobbak is, de vettünk már úgy is, hogy legolcsóbb ami már "barack pálinka" és egész jó volt.

dec. 5. 17:49
 17/22 anonim ***** válasza:
Szilva pálinkát.
dec. 5. 18:15
 18/22 anonim ***** válasza:
Házi pálinka vagy unicum kell neked.
dec. 5. 21:00
 19/22 anonim ***** válasza:
16os, a saját otthoni csodámhoz, ami tele van nyomva mindenféle sz4rral, sajat magam szedtem az almát a fárol, saját magam daráltam le, saját magam cefréztem, cukrot, adalékot nem látott, saját magam vittem a főzdébe, ahol a saját nevemmel ellátott tartályba került és az orrom előtt parkolták le. Ha megszagolom akkor nem pálinka szaga van hanem alma illata. Ennyit a házi csodáról.
dec. 5. 22:35
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

15

Ha kb.~20 évvel ezelőtt lennénk,akkor igazad lenne..Az régen volt amikor a különféle pancsolmányokat árulhatták pálinka néven.Az aromával ízesített finomszeszt manapság nem adhatják el pálinkaként.Annak már szeszes ital a megnevezése.

dec. 5. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!