Kereskedelemben kapható pálinkáért fél literre sok a 8-10e ft? Jellemzően 50 és 60 fokosak.
Többnyire mindig olyan pálinka volt a család, rokon főzése ami bár ütött(52-55 fok is lehetett és cukor is került minden főzésbe) tehát ihatatlan vegyes valami volt elérhető, ezért is utáltam meg a házi vonalat mert kevesen főztek olyat még vidéken is, mintha egy kanál lekvárt ettem volna, na ehhez az ízhez volt szerencsém barackkal az Árpád főzőtől.
A lidl-ben volt 1 hete kapható Várda szatmári szilva 40 fokos fél literje 4990 volt akciósan, nagyon gyenge szilva íz kóstoláskor, és a pohárból is csak szárazon érezni.
Bolyhos, Békési disznótoros, Árpád, Pintér főzőktől tudnék hozzájutni italházban.
A Szicsek érdekelne legfőképp, de Miskolcon lakom.
A Szicsek pont, hogy gyengébb minőséget képvisel, az Árpáddal egyáltalán nem lőttél mellé. A Bolyhos is jó, de nem egy kategória a kettő.
Árpádhoz hasonlóan top minőség még az Agárdi, a Márton és Lányai, vagy a Lunczer. Náluk a prémium vonalak már bőven 10k felett vannak, inkább 13-18 körül jellemző az áruk, de szokott lenni egy egyszerűbb is, amit megtartanak akörül.
Az internet korában szerintem nem nagyon számít, hogy a helyi boltban mi kapható... Megrendeled online és kész. Esélyesen többet takarítasz meg a legolcsóbb eladó megkeresésével, mint amennyibe a posta kerül. Italkereso.hu-n rengeteg van.
Ha átgondolod, akkor te magad is tudhatod hogy nagyon sok!
És ha már ennyire érdekel a tömény, akkor lehetőleg ne használd a "fok" kifejezést. Tehát nem "50-52 fok" hanem 50-52 SZÁZALÉK.
A "fok" kifejezés még a régi időkből ragadt be, amikor még Baumè-fokban adták meg az alkohol erősségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!