Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha a pezsgőt átöntöm egy...

Ha a pezsgőt átöntöm egy zárható üvegbe, az átöntés során kimegy belőle a buborék vagy romlik a minősége?

Figyelt kérdés
okt. 26. 21:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a pohárba öntöd, akkor élvezetes buborékos. Lassan kimegy belőle a szufla.

Akkor romlik a minősége, ha nyitva hagyod az üveget, vagy gyengén dugaszolod. Másnapra már gyenge lesz.

A pezsgőnek a lényege, hogy pezsegjen.

okt. 26. 21:23
 2/5 A kérdező kommentje:

Ez a baj, hogy a pezsgős üveget nem tudom jól bedugaszolni, mert nem passzol rá amit vettem, egy üvegdugó.

Ezért gondoltam, hogy átöntöm egy olyan üvegbe, amire passzol. De öntés közben nem megy kik belőle a pezsgő?

okt. 26. 22:45
 3/5 Phoney ***** válasza:
Ha sikerül olyan finoman tölteni, hogy közben nem habzik, akkor nem olyan sok megy el belőle (főleg ahhoz képest, mintha nyitott üvegben tárolnád).
okt. 27. 17:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, kevesebb szénsav lesz a pezsgőben.

Ha megőrzöd a kupakzáró drótot, vissza tudos zárni. Én vissza szoktam dugózni és drótozni az el nem fogyott pezsgőt. :)

okt. 31. 11:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Ne töltsd át, folpack-kal zárd le az üveget.
nov. 4. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!