Borhűtőben a levegő hőmérséklete 16 fok viszont a bor sokkal hidegebb mert a polcok / rácsok azok amik hűtenek / hidegek és azokon van rajta a bor. Ez normális? Nem lesz baja a bornak?
Figyelt kérdés
Így kb 6-7 fokos a bor holott 16-17 fokon kéne tárolni. A levegő hőmérséklete - a hőmérő szerint - 16 fok az teljesen oké. Viszont a bor sokkal hidegebb mivel a hűtőben maga a polc hideg és azok hűtik az egészet.szept. 13. 12:23
2/7 anonim válasza:
Ugyan, hogy lenne már hidegebb????Ha 16 fok van, nem fagy meg a bőr!!!
Durva példa,de így van.
4/7 anonim válasza:
Jó néhány évet dolgoztam különböző vendélátó helyeken, láttam elég sok borhűtőt, nem a polcok hűtöttek egyikben sem. Ha létezik olyan, amiben a polcok rácsai adják le a hideget, az bizony elhibázott konstrukció.
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor ha nem, miért sokkal hidegebbek a polcok? Oké fémből van tehát jobban vezeti a hőmérsékletet. De sokkal hidegebb. Így a bor is sokkal hidegebb.
Azért (is) kérdeztem, hogy jó-e ez így is. Mert ha igen akkor semmi értelme a borhűtőnek. Venni kell egy sima hűtőt a boroknak aztán akkó' jóéccakát'
Egyébként ilyen borhűtöm van:
szept. 13. 16:52
6/7 anonim válasza:
1. Nem hidegebb a polc, mint a levegő, csak úgy érzed.
2. Ha fogyasztás előtt 1/2-1 órával kiveszed a bort a hűtőből, szépen felmelegszik
3. Ha kitöltöd a bort a pohárba, percek elatt felmelegszik.
7/7 anonim válasza:
Szerintem csak úgy érzed. Ha én a 28 fokos szobában egy tálban vizet tartok és belenyúlok, sokkal hidegebbnek tűnik, pedig nem hűlhet alacsonyabbra, mint a szoba hőmérséklete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!