Melyik fajta vörösbort kedvelitek? Melyik a legjobb fajta szerintetek?
Egri bikavérnél nem ittam még jobbat, de ez is olyan kategória már, hogy azért nem engedhetem meg minden héten.
Esetleg még a kékfrankos az ami bejött nekem.
Bock József és Gere Attila.
3-8 ezer/palack.
Olcsó? Vagy drága? Az attól függ. Alkoholistáknak drága.
De minőségi jó vörös az itt kezdődik. Én nem gondolom drágának, szerintem megfizethető. Bar ettől többet én sem adnék egy palack borért.
Azt is tudni kell, hogy a minőségi vörösbor az száraz. Legfeljebb félszáraz. Nem létezik félédes meg édes vörösbor. Legfeljebb mazsola bor, olyan van.
Tudom lehet kapni ilyen LaFiestát meg társait de azok attól édesek hogy cukrot kevernek bele.
Ha nem keversz hozzá cukrot, a vörös száraz marad.
A vörösbort tehát nem szárazság szerint különböztetik meg hanem hogy tanin vagy savhangsúlyos.
A taninhangsúlyos vörösek azok amik "kaparják" a torkodat, azok amik nagyon "szárazak".
A savhangsúlyos vörösek azok amik könnyen csúsznak.
Ezt meg neked kell eldöntened hogy melyik ízlik.
Kell kóstolni ebből is meg abból is.
Régió, évjárat, sok minden befolyásolja. Nekem a lényeg, hogy testes és száraz legyen.
A kedvenc fajtáim a kékfrankos és a merlot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!