Melyik a kedvenc hazai vagy külföldi söröd? 🍺💛
Mindegy hogy csapolt, dobozos vagy üveges.
Miért szereted? (indoklás, jellemzés)
Régebben a "zöld" Dreher üvegesben nagy kedvencem volt, de "elkutyulták" valahogy...:( A Borostyán, félbarna sör szintén kedvenc volt. Azt meg már nem is gyártják sajnos. magyar sörök közül most a Borsodi Mester, amit díjazok. :)
Külföldiben a Dán sörök a kedvenceim. FAXE, Carlsberg. ( Előbbi sajnos nem mindenhol kapható, így vadászni kell.)
A legjobb söröket viszont Belgiumban ittam házi sörfőzdékben. Régi, szép idők... :XD
Nekem sok kedvencem van, lényeg hogy legyen ízre is finom (szubjektív), legalább 5% alkoholtartalom, és igazi komló (is) legyen benne, ne (csak) kivonat. Bár van köztük, amik eléggé drágák, így azokat ritkán veszem, de attól még jók.
Borsodi Mester
Soproni 1895
Dreher Gold
Beck’s
Gösser
Zipfer
Stella Artois
Carlsberg
Peroni
Asahi
DAB
Leffe
Csíki Sör / Székely Sör
Kézművesekből pedig:
Szent András Magyar Vándor
HEDON Charlie Firpo
Grimbergen
Most ittam meg egy klasszikus Sopronit! Még mindig kísért az íze olyan 💩 volt.
A vége olyan keserű mintha egy Kalmopyrint rágtam volna össze! 🍺🤢
A Helles sörök nagy kedvenceim. A két kedvenc a Paulaner és az Augustiner. Pils vonalon a Radeberger és a Budweiser. Az osztrák Zipfer. Ez inkább malátásabb sör, viszonylag visszafogott komlózással.
A magyar sörök közül nagyüzemiben talán a Pécsit mondanám. Messze van a top szinttől, de általánosságban elfogadható minőség.
A kisüzemiek közül a Szent András sörfőzde. Amiket kóstoltam és nagyon bejött, az az Ogre és a Magyar Vándor, illetve a Monarchia. Ezek igen jó sörélményt adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!