Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hány fajta alkoholos ital...

Hány fajta alkoholos ital kapható Magyarországon?

Figyelt kérdés
aug. 27. 07:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
kettő, amiben van alkohol, meg amiben nincs
aug. 27. 08:09
 2/11 Phoney ***** válasza:
Tételesen a konkrét italokra gondolsz, vagy italfajtákra? Az előbbiből több ezer különböző tétel van forgalomban, italfajtákból pedig kb. mindent lehet kapni, ami nemzetközileg jelen van. Amik nagyon helyi különlegességek, és a legtöbb ember soha nem is hallott róluk, azokból nem mind lehet kapni, pl. nincs génépi likőr, vagy nincs minden távol-keleti ország helyi gabonapárlataiból.)
aug. 27. 08:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok ezernél több valószínű de erre lehet nincs kimutatás.
aug. 27. 08:12
 4/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom hogy kell megfogalmazni lényeg hogy olyan italok darab számára gondolok amík hivatalosan ugyanazok.

Tehát nem számít bele a házi pálinka házibor meg ilyesmi, egyébként ilyen eladott italok és a külföldről behozott italok se. Nem olyan ital érdekel amit ha meg akarok venni akkor mikor nem is kapható minden pande ki tudom nyomozni hogy pl. Budapesten hogy tudom ugyanazt megvenni. Gyerek nem tudom jól megfogalmazni nem ital fajták érdekelnek nem a konkrét italok darab száma. Például a kőbányai sörből úgy tudom csak fajta van sötét és világos de ha több is akkor az megvan különböztetve valamilyen nevekkel például gyümölcsös vagy valami egyéb alneve van.

aug. 27. 08:13
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt senki sem fogja tudni megmondani.
aug. 27. 09:12
 6/11 A kérdező kommentje:
Pedig erről kell lennie valahol egy hivatalos listának. Lényegében az engedélyezett italok listája
aug. 27. 09:44
 7/11 Phoney ***** válasza:
100%

A visszaváltási rendszer miatt a MOHU-nál most már létezik ilyen nyilvántartás, de egyrészt nem hiszem, hogy nyilvánosan elérhető, másrészt abban ugyanannak az italnak minden kiszerelése +1 tétel lesz, szóval az egy párszázzal nagyobb szám, mint ahány különböző ital van.

A különböző alkoholos italok száma szerintem itthon simán közelíti vagy meghaladja a 10 ezret, mert csak töményből is több ezer van forgalomban.

aug. 27. 10:19
 8/11 anonim ***** válasza:

"visszaváltási rendszer miatt a MOHU-nál most már létezik ilyen nyilvántartás"

Elvileg zárjegyesek, nem? Hát csak tudják már, hogy hány zárjegy után jön az adó! Illene.

aug. 29. 16:38
 9/11 Phoney ***** válasza:

ma 16:38

És tudsz valami konkrétumot arról, hogy a zárjegy azonosítja-e az adott tételt vagy nem? Mert elvben lehet is, meg nem is. A zárjegy csak azt igazolja, hogy kifizették egy üvegre a jövedéki adót. És a NAV esetében szerintem még kevésbé esélyes, hogy létezik nyilvános statisztika.

Mert a kérdezőt nem az érdekli, hogy hány zárjegyet adtak ki, hanem hogy hányféle tétel van (a különböző méreteket leszámítva).

aug. 29. 17:01
 10/11 A kérdező kommentje:
Én már azon se lepődnék meg ha nem tudnák. Ha vissza váltani se tudják rendesen...
aug. 29. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!