Az emberek az alkoholos italokat miért szeretik a hatásukon kívűl mikor mind keserű és erős?
Rengeteg cikk, könyv, video van fent hogy ez a bor ezért ilyen finom, vagy az a whiskey azért, és milyen mandulás, meg mangós meg ilyen olyan vaníliás jegyek vannak benne, én meg kapkodom a fejem hogy ezeket a megállapításokat honnan izzadják ki?:D
Ami azért is érdekes mert alapvetőn a markánsan savanyú vagy keserű vagy az erőteljes erejű aromákat mint amilyenek a szeszes/alkoholos italok a természetben ezek az ízek kifejezetten negatív reflexeket kapcsolnak, és az emberek esetében még a tonik is rétegital, viszont a piákat mindenki imájda...
De vajon ha alkoholmentes lenne az összes felsorolt ital akkor is meginnák?
Én ittam pl maker's markot, hennessyt, finlandiát, diplomatico rumot, amik elméletileg jónak számítanak, a rum íze még aránylag fogyasztható volt, de a brutálisan erős 40%-os alkohol teljesen lenyomta és élvezhetetlenné tette, és az fontos kiemelni hogy f@szi vagyok, nem tini, és nem gay, csak nekem kicsit olyanok az alkoholos italok, (főleg a tömények ízre), mint szagra egy technokol ragasztó...
A hatást és az ízt nem lehet teljesen szétválasztani, egy folyamat, egy élmény az egész. Nem innék sört víz helyett, de amikor sört akarok inni akkor tudom élvezni a sör ízét. Az a kérdés hogy alkoholmentesen is meginnánk-e, ezért szerintem értelmetlen.
Általánosságban ha az alkoholos italok ízéről beszélünk, akkor más alkoholos italokhoz hasonlítjuk őket. Senki nem elmélkedik azon hogy vajon a kakaó vagy a whiskey finomabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!