Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Clément 6 vagy 10 éves rumhoz...

Clément 6 vagy 10 éves rumhoz (rhumhoz) hasonlítva egy Ron Zacapa sokkal jobb?

Figyelt kérdés

#rum #rhum #Érlelt rum
aug. 1. 17:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A Clèment-ek agricole rumok, azaz a cukornád kipréselt levéből vannak erjesztve, a Zacapa pedig "klasszikus" rum, amely a nádcukor gyártása során keletkező melaszból készül. Teljesen más jellegű italok, nincs is túl sok értelme egymással összehasonlítani őket, az pedig, hogy melyik jobb a másiknál, főleg egyéni ízlés dolga. Jómagam pl. az agricole-okat kevésbé kedvelem, mint a rumokat, mert nekem ezek túl karcosak, "nyersek" egy melaszos rumhoz képest. Viszont volt szerencsém egyszer egy Clèment 10-hez, ami nagyon bejött, a Zacapa 23 viszont konkrétan nem ízlik, mert az én ízlésemhez túl száraz. Tehát ezt így nem lehet kijelenteni, hogy ez, vagy az sokkal jobb a másiknál. Meg kell kóstolni, és eldönteni...
aug. 1. 22:40
 2/3 A kérdező kommentje:
A termékinfókon pont az szerepel, hogy a Ron Zacapa préselt cukornád levéből készül, ezért is tettem fel a kérdést. Tehát nem melaszból. Attól sokkal minőségibb az alapanyag.
aug. 2. 05:00
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Amit #1 ír, az mind igaz, kivéve hogy melaszból készülnének a Zacapa rumok. A Zacapa rumok ugyanis nem melaszból, hanem "préselt cukornádléből" készülnek, amik sokkal sűrűbbek, mint a cukornádlé, inkább "cukornádméznek" szokták mondani. Kicsit már hasonlít a melaszra, de azért annál kifinomultabb az eljárás. Sokkal édesebb ezáltal, mint bármilyen agricole, de persze annyira sosem lesz édes, mint egy melasz alapú, spanyol stílusú rum.

Clément-t valóban nem lehet összehasonlítani a Zavapával, mert nem lenne fair sem a Zacapával, sem a Clément-al szemben.

De ha már agricole: Nekem a Rhum JM és a J. Bally sokkal jobban ízlett, mint a Clément. Érdemes azokra is rápróbálni.

aug. 2. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!