Gyakorlatban hogyan kell almabort készíteni?
Almát ledarálom egy zárható hordóba téve áll valamennyi extra cukorral x ideig, aztán préssel összenyomva kinyerem a levet, elteszem x ideig és kész?
Amilyen eszközeim vannak:
Fokoló
Kotyogó
240 és 60l-es hordók
Prés
Gyümölcsdaráló
4250ml-es üveg befőttes üveg (több)
Első körben kb két vedér almával próbálkoznék.
A hordót elég lezárni? Vagy hogyan kell belehelyezni a kotyogót?





Nem kell présegetni mint a szőlőt ha kész a végtermék,kiforrt akkor szokták leszűrni és ülepíteni.
Régen iskolakonyhákon mindig volt,almahéjből ötliteres üvegekben forrt.





Ez egy elég jó kézikönyv.
ma 12:27
Ja, ha bármit megiszol, akkor a szőlőt se kell "préselgetni".... csak szőlőt akár még lehetne is valamennyire szemen erjeszteni, az almából meg lóf*** alkohol se lesz, ha nincs préselve vagy pépesítve, ezért szokták a kontárok mindig rommá cukrozni.
Ahogyan cukrosvízbe áztatott almahéjból csinálnak "almabort", úgy gumicsizmából is lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!