Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Gyakorlatban hogyan kell...

Gyakorlatban hogyan kell almabort készíteni?

Figyelt kérdés

Almát ledarálom egy zárható hordóba téve áll valamennyi extra cukorral x ideig, aztán préssel összenyomva kinyerem a levet, elteszem x ideig és kész?


Amilyen eszközeim vannak:

Fokoló

Kotyogó

240 és 60l-es hordók

Prés

Gyümölcsdaráló

4250ml-es üveg befőttes üveg (több)



Első körben kb két vedér almával próbálkoznék.



A hordót elég lezárni? Vagy hogyan kell belehelyezni a kotyogót?


2024. júl. 6. 09:32
 1/5 anonim ***** válasza:
2024. júl. 6. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
google
2024. júl. 6. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell présegetni mint a szőlőt ha kész a végtermék,kiforrt akkor szokták leszűrni és ülepíteni.

Régen iskolakonyhákon mindig volt,almahéjből ötliteres üvegekben forrt.

2024. júl. 6. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Phoney ***** válasza:

[link]

Ez egy elég jó kézikönyv.


ma 12:27

Ja, ha bármit megiszol, akkor a szőlőt se kell "préselgetni".... csak szőlőt akár még lehetne is valamennyire szemen erjeszteni, az almából meg lóf*** alkohol se lesz, ha nincs préselve vagy pépesítve, ezért szokták a kontárok mindig rommá cukrozni.


Ahogyan cukrosvízbe áztatott almahéjból csinálnak "almabort", úgy gumicsizmából is lehet...

2024. júl. 6. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Hány fokra kell beállítani a mustfokolóval?
2024. júl. 19. 15:20

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!