Ha a bort erősebbé akarom tenni, és 2 alkoholos italt vegyítek, a bort a vodkával vagy gyógyszerkönyvi minőségű alkohollal, akkor a bor alkoholja hogy fog viszonyulni a hozzáadott alkohollal?
Rossz eredményre. Jó bort soha ne pocsolj össze semmilyen szesszel, mert ha érzékszervileg már "vegytiszta" etanol lenne (alse a gyogyszertari szesz, se a premium vodka nem az), akkor is kilóghatna.
Léteznek likőrborok, amik így készulnek, de ott évszázados módszerei, hagyományai vannak, hogyan legyen jó az eredmény.
"Milyen eredményre lehet számítani?"
Pocsékra.Csöves koktél lenne belőle..Egy minőségi bort szerintem kár elcseszni ilyen pancsolással...Hozzáteszem,hogy ilyesmit csináltam már.Egyszer régebben mikor inni akartam valamit.De nem volt más a közelemben csak murci és 96%-os tiszta szesz.Aztán abból csináltam keveréket.Nem volt valami nagy élmény.
Nem ennyire hülye a kérdés, mivel arról van szó, hogy tisztaszeszt adna a borhoz, tehát csak az alkoholtartalma nőne. Csak ilyen etanolt/vodkát nem nagyon kapsz (vagy legalábbis nem lehet megítélni, hogy melyik lesz ténylegesen neutrális), illetve azt sem tudod előre, melyik bor íze bírná el az extra alkoholt.
Ha ezek véletlenül stimmelnek, akkor pár hét elegyedés után lehetne jó is. (Még azt se zárnám ki, hogy lágyabb vodkákkal egy édes bor sok esetben jó lenne, csak nem áldoznék rá, hogy kipróbáljam.)
ma 12:45
Ha közvetlenül keverés után kóstolnád, akkor valszeg a világ legjobb portóija is szar lenne ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!