A gyümölcsöt meddig szedhetem 1 hordóba?
Sajnos ez a minőség rovására megy. Sokan csinálják és működik de nem a legjobb módszer. Egyszerre van jelen a cefédben az alkohol kepződésért, cukortartalom atalakításáért felelős elesztőgomba és az erjedés befejezését jelentő alkohol tartalom ami megfelelő részarányban már az erjedés folyamatáért felelős elesztőgombákat "kinyirja" szaporodasukat, működési mechanizmusukat gátolja már adott töménységben. Ha más megoldás nincs, hajrá, de a pálesz minőségén ott lesz a lenyomat, nem a legjobb plecsni díj.
Én ezért mindig "beoltom" beindítom az erjedést, nem bízom a véletlenre és megfelelő gyümölcs esetén pektin bontó enzimet is alkalmazom. Gyorsan beért, biztos, telített ízvilágú cefre "illatos" lesz így, kimaxolva a lehetséges max alkoholtartalmat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!