Mi az oka h azonos alkoholfokú borok közül a vörös fejbeszállósabb, mint a fehér?
Köszi a válaszokat. Mondjuk még minig nem értem :D
Azt elfelejtettem mondani, hogy mindegyik száraz, minőségre sztm hasonlóak
Úgy, hogy nem az. Ha tényleg azonos alkohol- és cukortartalmú bort pont ugyanolyan ütemben és mennyiségben iszol, akkor ugyanúgy is száll a fejedbe.
Ha nálad másképp van, akkor úgy szoktál borokat választani vagy fogyasztani, hogy valamelyik paraméter eltér. Pl. a cukortartalomban is lehet jelentősebb eltérés (szárazon belül is), miután a savasabb borban kevésbé érezni, és ugye a vörösborok tanninosabbak.
Az se mindegy, hogy "fejbeszállós" alatt azt érted, hogy hamarabb hat, vagy hogy jobban hat.
Egyébként tényleg lehet placebo is, mert az alkohol szubjektív hatásaán nagyon sokat fedítenek az elvárások. Igazából nagyon nehéz megítélni a hatása alapján, hogy mennyi alkoholt ittál, ezért volt olyan elterjedt a fogyasztóvédelem kora előtt vizezni az olcsó töményet, mert ha csípős adalékkal pancsolták, akkor a hatása alapján kb. senki nem vette észre, hogy a duplájára van vizezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!