18 év alatt kiadják a boltban a Citromos Gössert?
A citromos Gösser 2 V/V % alkoholtartalmú.
Sajnos még a 0,01 %-os alkoholmentes söröket sem adják ki elvileg. Múltkor amikor vettem egy alkoholmentest (ejnye már, mire vetemedtem), megkérdezte a boltosnő, hogy meg vagyok-e 18 éves. Mondtam, hogy erre nem kell, mert alkoholmentes, de megnézte, mert csak a 0,0%-osat adhatja ki. (Alkoholmentesnek egyébként azokat a söröket nevezzük, amelyeknek legfeljebb 0,5 % az alkoholtartalma.)
köszi a válaszokat!
utolsó elöttinek: akkor tk a nem citromos sörök közül is kiadhatnának párat, mert pl a sima gössernek 0,4% alkohol tartalma van...
Azt írta, hogy 0,1-eset sem adhatnak ki, de hivatalosan 0,5-től írják rá, hogy alkoholmentes, mégis, ha pl 0,3-as nem adják ki.De gondolom pénztárostól is függ, meg hogy kinézetre mennyire nézel ki 18+-nak.
Nekem se adtak ki egy bacardi breezer-t 16évesen, 4%-os, ketten voltunk rá, nem tudom miért nem esett mega szíve, na mind1:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!