Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pécsen hol lehet 18 éven alul...

Pécsen hol lehet 18 éven alul piát venni?

Figyelt kérdés
2010. okt. 22. 12:14
 1/10 bp1985 ***** válasza:
100%
Hivatalosan sehol, az más kérdés, hogy a boltos 1 üveg sörért kockáztat 100.000 Ft büntetést.
2010. okt. 22. 12:23
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
ne haragudj,de annyira idegesítenek ezek a kérdések,nap mint nap valaki meg kérdezi hogy hol lehet 18 év alatt italt,dohányt vásárolni,és szerintem te is tisztában vagy vele hogy SEHOL!!!!!!nem bántani akarlak,csak tudatni,hogy bárhol vehetsz,addig ameddig le nem buksz,az meg már más kérdés hogy az eladó odaadja-e vagy nem.de sztem nem kell minden 18év alatti személynek ezt megkérdezni nem???
2010. okt. 22. 12:40
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem szánalmas, hogy itt kérdezgetitek... Iszonytatóan szánalmas, hogy a ti nyelveteken is megértessem, ez felér azzal, hogy napiszarra való képeket pakolsz föl magadról a fészbukra. Ez a kérdés is simán napiszarra való...

Mert:

- nem vagy 18, tehát nem ihatsz

- de ha már annyira alkholizálni akarsz, akkor legyél bátor és próbáld végig az összes szupermarketet

- gyökérség, hogy ennyire biztosra akarsz menni, hogy itt megkérdezed

- szerinted akik 18 éven aluliak és söröznek boroznak itt mgkérdezték, hogy hol vehetnek?

- a válasz nem, mert akik 18 éven alul iszogatnak azok pofátlanul magabiztosak, azaz a ti nyelveteken menők, és elnézik őket 20-on évesnek

- végkövetkeztetés: ha te itt megkérdezed, először akkor leszel gyökér, másodszor akkor mikor pironkodva/röhögve járkáltok a boltban, hogy a helyére tegyétek az üveget, harmadszor pedig akkor, mikor leültök egy parkba és szinte mellet veregetve iszogatjátok a pezsit

Az alkohol fogyasztásnak kúltúrája van, 18 év alatt még a legtöbben nincsenek azon a szinten, hogy ezt fölfogják, össze-vissza hányják a belvárost.

Igyál inkább Bambit. Az a legjobb pia gyerekeknek.

2010. okt. 22. 12:50
 4/10 anonim válasza:
50%
12:50: Teljesen egyetértek!
2010. okt. 23. 14:30
 5/10 anonim válasza:
8%

Én is néhs elszörnyedek azokon a 14.15 éveseken akik nem is tudják hogy kell ini pl rövid italokat kísérő nélkül

meg ieneke de csak isznak -.-

2010. okt. 24. 17:54
 6/10 anonim válasza:
100%

Ha lenne itt 18 éven aluli pécsi, vagy Pécs környéki, aki meg tudná mondani, az sem hiszem, hogy világgá kürtölné, hol lehet piát venni, hogy aztán jól lekapcsolja a helyet a fogyasztóvédelem. :) Tehát alapból hülyeség ilyen kérdést feltenni is!

(Előző hozzászólóknak: Én is 17 éves vagyok, osztálytársam 18. Szerintem nem velünk van a baj, akik megiszunk olykor 1-2 üveg sört családi/baráti társaságban vagy alkalmanként a kocsmában, hanem azokkal a 13-14 évesekkel, akik össze-vissza rendszertelenül isznak minden dzsuvát, őrjöngenek, összehányják a várost és belekötnek az emberekbe. Aztán év végén jól megbuknak.

Mondjuk sajnos az is igaz, hogy ez a 14 év körüli őrjöngős fajta a jellemzőbb.)

2010. okt. 24. 21:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Előző, én is azt mondtam, hogy TÖBBNYIRE 18 év alatt még nem elég érett az ember szellemileg az alkohol fogyasztáshoz. Többnyire. Akik meg elég érettek az többnyire a neveltetés miatt van, vagy az értelmes baráti társaság miatt, akik között akár idősebbek is előfordulnak... Így hozzájutnak piához. Ezekkel semmi gond, nem azzal van a gond, ha valaki 17 évesen és 11 hónaposan alkoholizál, hanem azokkal, akik agyilag nincsenek azon a szinten, hogy ismerjék a saját határaikat....

Vannak, akik már 16 évesen eljutnak erre a szintre, de vannak, akik 28 évesen sem tudnak mértékkel inni. Ez utóbbiakkal van a baj.

2010. okt. 25. 09:57
 8/10 anonim válasza:
Én is pont az mondom mint az utolsó 2
2010. okt. 25. 16:20
 9/10 anonim válasza:
Nagyjából egyetértek az előző válaszírókkal, csupán annyi, hogy én is 15 évesen "kezdtem" tapasztalgattam, hogy mi jó, mi nem jó, mennyit bírok, mennyi a normális, stb. De most már így 22 évesen másképp látom a világot! Mondjuk soha nem voltam alkoholista meg ilyenek, de annyiba megvédeném azt aki -18, hogy ilyenkor tudnak rájönni, hogy mit szeretnek, hogyan, és mennyit! Pl: valaki sörös, valaki utálja a sört, csak a tömény stb. Ezzel semmi gond nincs, csak tudni kell hol a határ, szépen aprólékosan, nem egyből meginni egy üveg bort meg ilyenek! Sajnos a mostani fiatalok nagy része tudatlan intelligencia-hiányos (tisztelet a kivételnek) de szerintem mire eléri a 18-at, addigra kialakul benne (jobb esetbe) egy kép az alkoholról és a mértékről... de 15 éves kor alatt semmiképp ne alkoholizáljatok, a cigit azt meg abszolút felejtsétek el! ettől lesztek barmok, hogy menőnek hiszitek, aztán inkább csak szánalmasak vagytok! na mindegy, ennyit akartam mondani! :)
2010. okt. 28. 06:40
 10/10 anonim válasza:

Elisabath:

Szólj egy felnőtt ismerősödnek hogy vegyen neked :P eza a legegyszerűbb. Nem kell ebből ügyet csinálni ugyan már ezt senki nem tartotta be aki ide írt ebben biztos vagyok.Na csoki!

2010. nov. 21. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!