




Ad valamennyi plusz ismeretet a borfogyasztásod mellé.
A te döntésed, hogy van-e igényed arra, vagy járod a magad útját, és "önerőből" is el tudod dönteni, hogy neked melyik bor ízlik.
Egyéb hasznod, fogyasztóként nem lesz, nem foglalkozol szőlészettel, borászattal (akik igen, azoknak elvileg kellene ismerni a tanfolyamon szerezhető tudást).
Az egész nekem azért nem szimpatikus, mert elég komoly pénzeket elkérnek azért, amit "hivatalból" illene tanítani a borfogyasztóknak, amit pl borospincékben a jobb borászok tanítanak is.
A sommelier egy szakma, de kétlem, hogy ezzel a gyorstalpalón szerzett igazolással (?) bárhol el lehetne helyezkedni - ha van ilyen célod.





"A képzés során a hallgatók alapszintű kóstolási, és borismereteket szereznek, s emellett betekintést kapnak a legfontosabb szőlőfajtákról szóló tudásanyagba.
A tanfolyam során alapszinten bemutatjuk a legfontosabb borstílusokat, Magyarország borvidékeit és az egyes borvidékeken fellelhető borstílusokat. A kurzus alapfokú felszolgáló és sommelier ismeretekkel egészül ki."
Nem ismerem ezt a világot, de nem hiszem, hogy ezek jó részét ne lehetne blogokból összevadászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!