2 hete lejárt bontatlan sör még fogyasztható?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma vettünk a párommal itt a házunkhoz közeli kis kínaiban Miller dobozos sört, láttam a lejárati dátumot.. aug 8-ig volt jó elvileg..
Elkezdtem inni de ízre semmi rosszat nem érzek és az illata is jó...
Ugye nem lehet tőle bajunk?
2023. aug. 31. 20:33
1/13 anonim válasza:
sörnél még a néhány hónapos ráhagyás is belefér, mert teljesen zárt és pasztörizált
2/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a gyors választ!
Sok helyen olvastam hogy nem ajánlott a lejárati idő után elfogyasztani, mert hasi panaszokat okozhat és hát én eléggé félek a hányástól meg az ilyenektől...
2023. aug. 31. 20:40
3/13 anonim válasza:
Ha csak 1 2 sört iszol a lejártból max szeles leszel.
4/13 anonim válasza:
Ennyire felsz ontsd ki..nem akkora tétel hogy filozni kelljen rajta
5/13 anonim válasza:
Ha íze, illata rendben van, akkor semmi baja. Azért az nem igaz, hogy nem romolhat meg pár hónap alatt. Volt már szerencsém párszor romlott sörhöz, ami csak 2-3 hónapja járt le. De ha romlott, akkor rossz szaga van, és ihatatlanul keserű íze. Azt nem lehet nem észrevenni.
6/13 anonim válasza:
Dehogy okoz. Egesz mas tortenet, ha bontva van.
7/13 anonim válasza:
Ez még egy év múlva is simán jó.
Nézz rá Winkler-ék milyen régi söröket isznak a youtube-on.
9/13 anonim válasza:
Jó lesz még fél ev múlva is. Megromlani nem tud, csak elöregszik az íze + a lakkréteg elkezdi megadni magát a doboz belső felületén és az alumínium íze is megjelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!