Sobieski vodka másabb izre mint a többi vodka?
Más, de olyan értelemben nincs nagyon más íze, hogy az is csak „vodkaízű”, azaz etanolízű, hiszen a vodka szabályos finomszesz, aminél ráadásul külön előírás, hogy az alapanyag primer aromáit is el kell tüntetni („szelektíven csökkenteni”).
A sajátmárkás, fapados (Kalinka, Royal szintet is beleértve) vodkák ma kukoricából készülnek, mert Európa nagy részén az jön ki a legolcsóbban (feldolgozást, technológiát is beszámítva); ez vodkának nem túl jó, tipikusan olyan csípős-bukés jellegű, illetve ha teljesen tönkrefinomítják, akkor meg nagyon száraz. Persze ezek nem csak a kukorica miatt rosszabbak, hanem eleve nem is kimondottan vodkának gyártják őket (azaz nem feltétlenül úgy van beállítva a finomító, hogy a végeredmény tisztán minél élvezhetőbb legyen), hanem általános likőripari célú finomszesznek.
Egy kukoricavodkához képest a rozs olyan illatosabb, lágyabb, kiegyensúlyozottabb szeszt szokott adni, élvezhetőbb vodka lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!