Borászok, zomeliék! Miért nem a kannásborszőlőket érintette a filoxéra?
Nem stimmel, negyedik!
Nagyon le vagy maradva tesó,
a kannásbor legújabban már beelőzte minőségben a minőségieket.
Ez ám a paradoxon, zomelièk, felejtsetek el mindent, amit eddig a borról tanultatok, a tanninok-ízét, déli lejtők napsütöttségét, végre kuka!
Nem kell kémikusként lögybölni a poharakban a szájvíz mennyiségű és fingszagú drága borokat.
Mert baromság a kérdés, azt is érintette. A filoxéra idején éppenhogy csak a gazdagoknak volt pénze bort inni, mert azt a keveset, ami volt, ők tudták megfizetni.
Amíg a gazdagokon kívül mindenki átszokott a borról a töményszeszre meg a sörre (éppen ezért ment ki a divatból a bor a legtöbb társadalmi osztályban annyira, hogy az újrakezdés óta európai borból azóta is folyamatosan túltermelés van!), addig a gazdagok még az abszintot is borpárlatból itták.
6. Mi, hogy a magyar közemberek söröztek volna? Mit nem mondasz!
Egyébként kérdező a borszakértő nem zomelié. A szó francia, sommelierként kell írni, kiejtése szomelié.
ma 20:11
Nem, a mnagyar "közemberek" legnagyobb részt szeszgyári krumpliszeszt ittak a filoxéra idején, mégpedig úgy itták, mint a vizet (meg amúgy már előtte is), mert a sör akkor még literre is drágább volt.
7#
Ne kritizáld Phoney mestert!
Ha ő azt mondja akkor elhiheted,a profi válaszait olvasva váltam évekkel ezelőtt whiskey,konyak,és rum fanatikussá,és egyúttal visszajáró vendéggé a gasztroenterológián.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!