Az olcsó boroknál normális hogy kicsit büdös az íze?
Ha nagyon ráfókuszálok az ízükre, lehet érezni hogy egy kicsit a lábszaghoz hasonló utóíze van. Ha gyorsan iszom, annyira nem lehet érezni szerencsére.
Nem értek a borokhoz, de az 1000ft-os alatti boroknál gyakran tapasztalom.
Túl sokat vártok a jó bortól. Elképzeltem, hogy milyennek kéne lennie, de nem olyan. Egy rohadás és erjedés után kénnel megbolondított szőlőléről beszélünk.
Az igazán jó borok sem épp olyan ízűek - különösen a vörös borok - amit "jujj, de finom" felkiáltással fogyasztanának a 12 esztendős gyerekek.
Szóval igen, normális mindenféle ízeket és illatokat érezni.
(a bor megbetegedéseinek, vagy a helytelenül kezelt hordónak a jegyeit most ne vegyük ide)
Íz+szag=Aroma, nem válnak el, nem válhatnak el egymástól.
A leírt érzékelés a vajsavhoz (ill. butirátokhoz) kapcsolódik. Brettanomycesen kívül lehet még alacsony vitalitású fajélesztő miatt megrekedt másodlagos erjedési folyamatok miatt is. Röviden dilettancia az oka.
1000 HF az USD $ 2.9
Azert valami langyos lohugyizu levet kapsz maximum.
Javaslom hogy noveld meg a befektetesed osszeget, $ USD 25.00 felett mar nagyon remek borokat vehetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!