Mi emlékeztethet a rossz kávé ízében a rossz házi pálinkára?
Figyelt kérdés
Olcsó, rossz minőségű kávéról van szó, kotyogósban főzve. A korty végén van egy jellegzetes, nehezen körülírható íz, ami teljesen olyan, mint ami a kerítésszaggató házi pálinkák lenyelésénél jelentkezik. Leginkább "fémesnek" mondanám, de lehet, hogy csak azért, mert a kotyogósról sokszor hallottam, hogy ilyen ízt okoz. Főleg a kihűlt, állott kávénál érzem.
Van valami közös vegyület vagy ízkomponens, vagy csak sima asszociáció az undortól?
2023. jún. 28. 09:54
1/3 anonim válasza:
Azt nem tudom milyen a rossz pálinka. De kotyogósban nagyon is finom kávét lehet főzni, ha értesz hozzá!
Meg ha nem valami silány savanyú kávét főzől ki benne!
2/3 A kérdező kommentje:
Tudom, de nem ez a kérdés.
2023. jún. 28. 11:33
3/3 Phoney válasza:
Ez inkább csak érzékszervi asszociáció lesz, mint közös aromakomponens. A rosszul lefőzött, utópárlatos pálinkáknak szokott lenni egy jellemző émelyítő-fanyar "fazékíze", meg a rossz kávéknak is van egy émelyítő-fanyar jellege (ami hidegen élesebb), különösen amikor egy egyszerűbb kotyogóson fújatják ki utolsó cseppig, szóval ja, egyikről eszedbe juthat a másik. (És bár az nem lepárlás, hogyha egy ízre gondolunk, akkor többé-kevésbé a kotyogósnál is vissza lehet fogni ezt az ízt, ha lassan főzöd és nem engeded le a legvégéig.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!