Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mért nem csinálnak Magyarorszá...

Mért nem csinálnak Magyarországon whiskyt?

Figyelt kérdés
Az kukorica csírából, meg cukorból van nem? Kukorica és szeszlepárló itthon is van nem?
2010. okt. 12. 13:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
Azért kicsim, amiért cognac-ot se tudnak csinálni, csak brandy-t és champagne-unk sincs csak pezsgőnk....
2010. okt. 12. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

Utolso,

Pezsgonk sincs, csak habzo borunk!

2010. okt. 12. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

[link]

De van pezsgőnk, bocsi.

2010. okt. 12. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Koszi, tenyleg van, de nekem az igazi megis francia.
2010. okt. 12. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik ok pl. az lehet, hogy így közel 200 éves kultúrális késéssel kb. akkora sikere lenne, mintha az Írek elkezdenék lekoppintani a Gönci barackpálinkát.
2010. okt. 12. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
Jaj de hüly ...tok...Én nem valami minőségi árura gondolok hanem csak arra amitől jól be tudsz rúgni ha 1000 Ft maradt egy egész hétre...Az USA ban is ittak pancsolt viszkit a szeszcsempészet évei alatt.
2010. okt. 12. 19:19
 7/13 A kérdező kommentje:
Hja, és még soha életbe nem ittam francia pezsgőt!
2010. okt. 12. 19:23
 8/13 Phoney ***** válasza:

A (magyar) Old Man's szeszesital gyakorlatilag whisky, csak nem szabad ráírni. (Mondjuk magában nem a legjobb, de ennyi pénzért nem is lehet Bushmills-t csinálni:)


Egyébként nem, a kukoricawhisky az USA-ra jellemző, és még ott sem mindegyikre. Az ír és a skót nem kukoricából van.


És nem, nem pancsolunk hozzá cukrot, mert egy normális párlat mindig cukor nélkül készül, a cukorrépa-szesz ugyanis az egyik legolcsóbb és legokádékabb dolog a szesziparban.

2010. okt. 14. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
De igen is csináljunk kukoricából wiskyt! Ebből a legkönyebb, az a gabonás módszer az sokkal nehezebb, a cukorhoz nem ragaszkodom...
2010. okt. 14. 13:49
 10/13 anonim válasza:
Habár nehezebb az árpás módszer 100* ta jobb lesz mint a mocskos Bourbon.
2010. okt. 16. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!