A bárok hogy tudnak beszerezni 60% os italokat?
Amikor a boltokban a 30 a legtöbb?
Köszönhetően a törvényeknek.
Van valamilyen termelői, ahol a magánszemély is tud vásárolni?
11
De kaptál még konkrét linkeket is különféle 60-80%-os italokhoz.
Például a Tescoban lehet kapni a Hubertus a 60% alkoholtartalmú változatát.Olyant többször vettem már ott.
Ahonnan a bárok. Boltból.
Ha neked "a boltokban" csak 30 fokos italok vannak, akkor valszeg csak sarki kisboltba jársz, abból is falun vagy nem tudom, mert szerintem megyeszékhelyeken már trükkös olyan boltokat találni, ahol (szinte) csak 40% alatti bakterbandi szeszesitalok vannak, és nincs legalább 1-2 féle whisky és import vodka.
60 fokos italok mondjuk nem annyira gyakoriak a boltokban, ezeket inkább – hiszed vagy nem ;) – italboltokban fogod megtalálni.
„Köszönhetően a törvényeknek.” – milyen törvényeknek??? Ehhez max. annyi köze van a törvényeknek, hogy a töményebb italon az adó is arányosan magasabb, és bizonyos boltok egyszerűen nem tartanak drága rövidet. Senki nem tiltotta meg semmilyen boltnak, hogy akár 96 fokos töményet áruljon.
jún. 13. 08:43
„Legtöbb rövidital 40fokos bármilyen minőségű,bárhol veszed.” – hát azért ez megint hülyeség, mert többnyire éppen a minőségtől függően szoktak eltérni a 40-től. A legtöbb italfajtánál a 40% a középkategória, illetve a divatmárkák jellemzője, de még azok közt sem ritka a 35–38, hiába világmárkák. Az alsópolcos kommersz rövidek 24-37,5 közt mozognak, a "békebeli" szintű, értelmesebb rövideknél jellemzőbb a 43-48 vagy nem ritkán 50 fölötti.
Hogy szinte mind 40 fokos, az kb. csak a minőségi vodkára meg a cognacra igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!