Milyen gyakran főztök pálinkát?
Hány öntés szokott lenni?
Egy vagy többfajta gyümölcsből?
Kíváncsi vagyok minden válaszra.
Nem szoktam pálinkát főzni. Nem iszom egyáltalán ilyesmit, eladni lenne kinek, de nem kockáztatok.
Cseresznyém van sok, azt lehet eladom, vagy lekvár lesz belőlem, bár szerintem a második az esélyesebb.
Idén? Szerintem kb. egyáltalán nem. A májusi cseresznye becefrézve, lett belőle kb. 40L cefre. Azon kívül semmilyen gyümölcsre nem számíthatok idén. Barack és szilva lesz még kb. szintén ennyi, mint cseresznye és más nincs! Se alma, se körte, semmi, e három gyümölcsből is csak ilyen szánalmasan kevés.
Úgy egyébként Pamuk almából szokott lenni kb. 300L cefre stabilan, tehát ez minden évben, kivéve pl. idén, mikor sz-r idő volt virágzáskor, Gála almából szintén 200-300L (az ilyen semmilyen sz-r, tisztaszesz lesz belőle), ált. minden 2. évben van bő termés, cseresznyéből kb. 100-120L, szintén stabilan, kajsziból 80-120L van, ha van, mert hát eléggé a határán van Magyarország a kajszi ideális éghajlatának, szilvából 60-100L körtéből árpával érő nem sok, ált. 30-40L (de megéri vele foglalkozni), többiből összesen kb. 2-300L szokott lenni majdnem minden évben, és hobbiból szoktam csinálni bodzából 60L-t (idén többet kell, hiába időigényes, más nem lesz!), ebből 60L-t szüretelni majd becefrézni erős 8-10 óra meló egy embernek. Továbbá bár nem szeretem de birsből szintén szokott lenni 40-50L, ad kb. 2L pálinkát, azt elteszem haveroknak, akik szeretik.
Ősszel mindíg ha nem drága a sárgabarack akkor nyáron azt ősszel meg szilva birsalma.
Nagy a baráti társaság 25-30liter lesz kb összesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!