Egy liter bor az annyi alkoholban, mint három liter (6 doboz) sör! Mégis, miért üt jobban a bor?
#10 ne taníts légyszi, főleg ne hülyeségre! A fitoösztrogénes dolog igazolhatatlannak bizonyult, talán keress rá!
"Semmi nem 4g/l egy palackozott sörben"
Kivéve a hidegkomló alapjáraton. Ha láttál már receptet szoftverben, nem kéne új legyen. Olykor whirlpool komlózásnál is említik, de nem tilos az össz. komlófelhasználást se g/l-ként átgondolni, azonnali képet ad a fajlagos anyagköltségről.
Alfasavat a gyakorlatban közvetlenül IBU-ként vezetik a komlóadagok mellett, a várható izomerizáció-arány függvényében, ezt is praktikusan elvégzi a szoftver. De nem a keserűség bódít, hanem egyes terpének tudnak hatni bizonyos neurotranszmitterekhez hasonlóan, és a testhő-csökkentő hatás is hozzájárul az álmosodáshoz, különösen alkohollal. De egy NEIPA nem keserű, viszont ordenáré mennyiségű hidegkomló van benne, gondosan megóvva az oxidációtól. Alkoholtartalma kicsit több a nagyüzemi lagerekénél, nyilván az is sokat segít, amikor horpasztasz neki egyet, de léteznek session neipák is, és ott is nehéz pár korsó után játszani az izgágát.
Igen, vannak egyéni eltérések, de ki beszél ritka szélsőségekről, amikor a jellemző hatásokról van szó?
#11 láthatóan amatőr létedre nagyon belemerülsz a felesleges produkcióba. A megjegyzeseim végtermékre vonatkoztak, nem figyeltél, csak idéztél. A fogyasztót nem érdeklik az alapanyag adatok. A komló fitoösztrogének egyetemi tananyag, de ezt nem tudhatod. Dr azonosítás előtt is mindenki ismerte ezt a hatást a szakmában évszázadok óta. Más gyógynövénynél is így van. Nem kell bizonyítani.
Nem figyelsz, senki nem írta hogy humolonok, izohumolunok bódítanak.
Neked van végletes reakciód, biológiában a populációra jellemző adatokon alapulnak a megallapitasok, nem az olyanokra, mint te, aki saját állítása szerint "másnapos" a komlotol. Esetleg vizsgáltasd ki.
Oké, még szövegértésből is blőd, hadd gratuláljak!
Légyszi adj forrásokat, fellow sörrajongó kolléga! Ne gyere azzal, hogy én se adtam, kb minden keresésemre az a rengeteg találat lényege, amit írtam. Napi sörfőző tapasztalataim támasztják alá. Ennek ellenére tökéletesen nyitott vagyok forradalmi válaszaidra, különösen ha tényleges forrásmegjelölésekhez jutok általuk. Igazából végtelenül hálás lennék ezért, függetlenül attól, hogy napi tapasztalatot borít. Miért is ne?
13: a kérdés fogyasztói, mint ahogy a fórum is általában. Most az, hogy te ismersz egy par dolgot a fogyasztáson túl is, bem jogosít fel a fellengzős szakiskodó megnyilvánulásokra, amit az átlag fogyasztó nemigen ért, mint g/l anyag felhasználások stb. Nem szimpatikus. A minősítgetések szintén nem. Szakember nemilyen ellenszenves defenzív viselkedésű, hogy így érezze a fogyasztó felett magát.
Emiatt menten bele jobban a háttérbe, amugy nem szoktam, csak a fogyasztó számára fontos tanácsokkal. Megmosolyogtató,amit csinálsz, kivanom, hogy érezd magad jobban,hogy ilyen buta fellengzős megnyilvánulasokban ne leld örömedet a neten felszedett féligazságokkal, mások lekezésével. Ha a hazi sörfőzesen túl is erdekel a téma, legyen több igenyed magaddal szemben. De notmalis megnyilvánulása nélkül a fogyaszto felé; és alázat nélkül akármilyen szakma felé semmire se mész. Nem vagyunk fellowk.
A forrasáim pedig MSc oktatás és 25 év tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!