Miért emelkedtek ennyit az árak?
Egy üveg Pilsner Urquell már van ahol 419 forint.De minden más sör is rendkívüli mértékben drágult az utóbbi időben.Szinte minden héten rádobálnak a sörökre 10-20 forintot----
Azért ez indokolatlan.Ennyit nem romlott a forint.
Azért, mert infláció van minden szinten kis hazánkban, ez hozza magával a többi dolog emelkedését is, hisz a bért, a gyártást, az embereket, a szállítást, a stbstb-t ki kell fizetni, drágul az előállítási költség, a szállítási költség, az boltok költségei, amit kevesebb fogyasztás kevésbé fedez és nem lehet látni mi lesz holnap, amiért szintén bizonytalan helyzet miatt emelnek a cégek, a gyár, a nagykereskedő, a kiskereskedő, a bolt, a stbstb
hogy miért nálunk a legnagyobb az infláció, annak is megvannak az okai és nem brüsszel, nem soros, nem a háború, nem a covid
hogy miért nálunk a legszrabb a vásárlóerő paritás, meg sok más, az se gyurcsány műve
hogy miért kerül több, mint másfélszeresébe az euró, mint amikor bajnai átadta a kormányzást
vagy az urambátyám rendszer, a komplett piaci szektorok kisajátítása fideszmaffia által, a kiszámíthatatlan gazdasági és gazdaságpolitikai környezet és sok más nem egészen kedvez a befektetői kedvnek se kis hazánkban, ahogy a kisvállalkozásoknak se, ámde mehetsz merci és bmw gyárba robotolni éhbérért, túlórázva
Mert egyes senkiházi gazembereknek telik a zsebük wettől – van mire fogni az áremelkedést, ugye háború.
Csak kérdezem én: Akkor hogy van az hogy csak az alaptermékek ára nő – de a prémiumáruké nem? Lásd gyulai kolbász, téliszalámi, eddig is prémium-élelémiszerek? Ezeknek még JOBBAN kéne felmenjen az éruk, mert több érlelés, több hús, drágább előállítás, minőségibb alapanyag, nemde? Ehhez képest a legolcsóbb élelmiszerek ára dupláz vagy tripláz??? Amik amúgy is olcsón készülnek, összecsapottan, kis költséggel??? Ez hogy a picsába van? Úgy, hogy a háttérgazemberek zsebe telik, a bolondnak hitt nép meg meg van etetve!!! A benzinben is mekkora már az adó aránya! Azt kéne csökkenteni! És meg lenne oldva minden!
"Ha az infláció miatt emelkednének az árak – akkor MINDENNEK emelkedne az ára!!! em csak az eddig olcsó dolgoknak – hanem az eddig prémiumos drága dolgoknak is!!!"
Igazából azt akartam írni erre válaszként, hogy az infláció maga az áremelkedés, te tovább olvasva a véleményedet inkább nem vitatkozom veled.
19
Nézegettem az árakat.Hát..Egyet találtam ami szerintem elfogadható.A Szalon sör a Tescóban 200ft.De az is csak clubkártyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!