Mikor kerül valaki alkoholmérgezéssel kórházba és mikor van csak szimplán "blackout"?
Alkoholmérgezéssel nagyon ritkán kerülnek emberek kórházba. Nagyon nehéz annyi alkoholt meginni, hogy ez fennálljon. Szinte csak úgy lehet, ha menőzésből lehúz egy üveg töményet valaki, aki már eleve részeg.
Kórházba, a detoxba inkább azért szoktak az emberek kerülni, mert rossz helyen lesznek túl részegek. Ha otthon teszi ezt valaki, akkor max elalszik a fotelben, vagy a padlón. Ha ugyanezt egyedül és az utcán csinálja, ott alszik el, akkor esélyes, hogy valaki mentőt hívjon hozzá, azok meg jobb híján beviszik a detoxba.
Én csak TV-ből meg hírekből hallok alkoholmérgezésről, pedig nekem is problémám volt az ivás mértékével, ha volt előttem egymás után nyomtam lefelé, utána csak hányni keltem fel.
Olyanokat csináltam hogy 2 órán belül, volt hogy "szinte" üres gyomorra 6-7doboz 5%os dreher, meg közötte több 3-6cl 50es pálinka.
Állni nem bírtam, négykézláb tudtam közlekedni a nappaliba, úgy forgott a környezetem, utána eldőltem és elaludtam, nem emlékeztem rá mit keresek a járólapon.
Az eszméletlen részegeket életveszélyes állapotnak minősítik, és beviszik a detoxba.
A kezelés lehet csak megfigyelésből áll, ha az illető kijózanodik, és aláírja a számlát elengedik.
Azért veszélyes az eszméletlen részegség, mert előfordul, hogy hanyatt feküdve, eszméletlen állapotban kezd hányni a részeg, ami már közvetlen életveszélyt jelent.
A kezelés többnyire annyiból áll, hogy nem háton fektetve várják, hogy józanodjon (stabil oldalt fektetés)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!