Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A felbontott pálinka, vodka,...

A felbontott pálinka, vodka, whiskey, bort hűtőben kell tárolni?

Figyelt kérdés
2023. jan. 3. 14:40
 1/7 A kérdező kommentje:
Meddig áll el ha már fel vannak bontva?
2023. jan. 3. 14:40
 2/7 anonim ***** válasza:
36%

Tömény szeszt nem hűtünk, mert nem tud megromlani. Eleve van, amelyiket egy évtizedig is érlelik, ahhoz sem kell hűtés.


Nemes bort illik borhűtőbe tenni, de nem a hűtőszekrénybe. Pincehideg kell neki, nem igazi hűtés. Sima bolti bornak azonban mindegy. Azok úgy készülnek, hogy Brazíliában beb*sszák a szőlőt a hajófenékbe, mire kiérnek a La Platán, már be van darálva és palackozva, és mikor Olaszországban kikötnek három-négy héttel később, rácsapják a címkét, hogy "Made in Italy". Annak aztán mindegy, hová teszed...

2023. jan. 3. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Meddig áll el? Nálam max. egy hétig, aztán elfogy.
2023. jan. 3. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
Nem.
2023. jan. 3. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
79%
A tömények a pálinka, vodka, whiskey..stb. nem romlanak meg 1000 év múlva sem.Azok korlátlan ideig elállnak.És nem igényelnek hűtés sem.A bontott bor viszont megromolhat.
2023. jan. 3. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Phoney ***** válasza:
100%

Töményeknek nem kell hűtés, csak legyen lezárva.


A bontott bort tedd be a hűtőbe, ha aznap nem fogy el. Általában ott is max. pár napig lesz olyan íze, mint frissen bontva, de ennek csak finom boroknál van igazán jelentősége. Idővel aztán ihatatlanná is válik, de az több idő, és az ecetesedés sebességétől függ. Mondjuk 14%-os borok lezárva már nem nagyon ecetesednek, mert annak 15% körül van a határa.

2023. jan. 3. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Csomorkány ***** válasza:
75%

A tömény tényleg eláll, de ha föl akarod szolgálni, jobb hűtve (a konyakot kivéve), ezért vendéglátás előtt mégis tedd be hűtőbe.


A bort idd meg minél előbb, ha nincs borhűtőd talán tényleg jobb hűtőben, de azt meg pont vedd ki fogyasztás előtt pár órával. A vörösbor szobahőmérsékleten is jó ízű, a fehérbor inkább pincehidegen.


Be kell valljam, a fölbontott és el nem fogyasztott borral én is kínlódom, gyakran ki kell végül öntenem. Ezt megelőzendő a forralt bor készítésén is elgondolkodhatsz.

2023. jan. 7. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!