1/8 anonim válasza:
Bor, ánizs, fahéj, szegfőszeg, citromhéj, narancshéj, narancslé.
3/8 anonim válasza:
Vörösbor,ánizs,szegfűzeg,fahéj,egy kis kanál cukor még,és ahogy felfőtt el is oltom.
4/8 anonim válasza:
Kisebb mennyiségű vízben és/vagy borban készítem el az alapot, amibe a fűszereket belefőzőm. Majd a bor nagyobbik részét ehhez a már kész "teához" öntöm hozzá, és azt már csak melegítem, de nem forralom.
Nevezzenek alkoholistának, de úgy szeretem, ha a forraltborban marad alkohol.
5/8 anonim válasza:
Én 1 liter borhoz felforralok kb. 3 dl. vizet és abban kifőzöm a fűszereket, amik nálam rudas fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, kardamom, narancshéj, gyömbér.
Mire elkészül, addigra marad a léből kb. 2 dl, leszűröm, keverek bele kis cukrot, ezt felöntöm borral és nagyjából 80 fokra melegítem.
Nálam ennyi.
6/8 anonim válasza:
#4: 👍👍👍😁
Szó szerint így csinálom én is.
7/8 anonim válasza:
Én is előbb vízben főzöm ki a fűszereket.Bors,szegfűbors,babérlevél,vanília rúd,fahéj,szegfűszeg,koriandermag.Majd hozzáöntöm a bort é kicsit összemelegítem.Cukrot azt minden decihez egy teáskanálnyit teszek bele.Van amikor a cukrot előbb karamellizálom.S utána öntöm rá a vizet.. stb.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2022. dec. 4. 16:27
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!