3/6 anonim válasza:
Szellőztetéssel. Na de erről találtál volna információt a neten. Minél szélesebb edénybe tedd bele, hogy minél szélesebb felületen érje a levegő a párlatot. (akár egy nagy demizsonba). Naponta felkevered és nyitva hagyod a demizsont pár órára, majd visszazárod. Sokáig, hetekig, akár 1 hónapig is ezt kell ismételni.
4/6 A kérdező kommentje:
Kedves "anonim"!
Amit leírtál, az igaz. Így is lehet, de rettentően "macerás" és időigényes. Először így csináltam, nem is találtam tökéletesnek hetek múlva sem, ráadásul van jelentős - mérhető - alkohol veszteség is.
Van ennél könnyebb út, használtam is, csak elkeveredett a leírás, és azért tettem föl a kérdést, hogy ne kelljen keresgélni a papírok között. Ez a kálium-permanganátos módszer.
Ez biztonságos, egészségre ártalmatlan, hatékony. Az alszeszt kell kezelni így.
A letisztázott pálinka tökéletes. Illetve nem pálinka, hanem borpárlat. Ráadásul kiváló alapanyag akár többféle szeszhez is.
2022. nov. 13. 13:50
5/6 anonim válasza:
Én hidrogén-peroxidot tudtam, de ehhez labor kell, ahol kimérik neked pontosan milyen dózisban kell adagolni. Egyszerűbb még rgyszer lefőzni, és úgy is eltűnik a kén.
6/6 A kérdező kommentje:
Nekem van egy kis laborom, de jobbnak találtam a manganátos módszert. Az is egy módszer, a főzögetős, próbáltam, az 5. lefőzésnél is volt benn kimutatható, érzékelhető kén. Ez a módszer, azon kívül, hogy drága (sok gáz, idő, veszteségek, stb.), még nem is hatékony. A szellőztetéses olcsóbb, hatékonyabb, igaz itt sok az idő és az alkoholveszteség.
2022. nov. 26. 10:59
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!