Egyre jobban szokok rá az italra fiatalon, mi lehet a
megoldás?
Figyelt kérdés
Manapság nagyon kívánom az italt, a mámort amit a szesz ad. Alig várom a hétvégét hogy berúghassak kicsit, ellazuljak, jó kedvem legyen. 21 éves vagyok, sok berúgáson vagyok túl, régóta italozok de az elmúlt hónapokba erősödött a vágyam, úgy kb nyár közepe óta alig volt olyan hétvégém ahol ne rúgtam volna be, sokszor kétszer is. 14 éves korom óta fogyasztok kisebb nagyobb kihagyásokkal alkoholt, falun nőttem fel szóval kvázi alap volt hogy iszunk és nem is keveset, minden összejövetelen minden találkán ment a pia, szóval a családi példa se volt a legjobb. Pontosan tudom mit művel az alkohol az emberrel ha rákap, nagymamám alkoholista volt mostoha apám is abba halt bele, pont ezért akarom mindenáron elkerülni hogy valamikor én is belecsússzak ebbe a lejtőbe. Valaki járt hasonló cipőben, vagy mi lehet a megoldás? Teljesen nem tudom letenni a szeszt, mert bulikban annyira alapkellék. Mi a legjobb módja a csökkentésnek?
2022. okt. 11. 22:14
1/6 anonim válasza:
Nem kell azt csökkenteni, ez a sorsod, ez az élet vár rád.
Élvezd.
2022. okt. 11. 22:35
2/6 anonim válasza:
Nem csökkenteni kell hanem abbahagyni.Nem alapkellék ahogy te írod.Ne igyál és kész..
2022. okt. 11. 23:09
3/6 anonim válasza:
Az akaratero? Am eleg sok fiatal bulizik minden hetvegen, sot heti tobbszor is. Megse lesznek alkeszek
2022. okt. 11. 23:10
4/6 anonim válasza:
Zero tolerancia, az elso par honapban mindenkepp.
2022. okt. 12. 00:27
5/6 anonim válasza:
Én első sorban visszavennék belőle vagy megpróbálnék mértéket tartani. Ilyeneket feleslegesen nem írok, hogy tedd le vagy ne igyál és kész stb, mert ez nem így működik.
Figyelj arra, hogy a hétköznapokba legalább ne folyjon bele. Elsőnek csak legyen heti 1 ivászat, aztán ha már eljutsz oda, hogy csak 2 hetente iszol akkor az már talán annyira nem tesz tönkre mert regenerálodik eleget a szervezeted. Ha nagyon nem bírod csökkenteni, akkor szerintem heti egynél többet semmiképp ne rúgj be. Kompenzálásképp próbálj legalább egészségesen élni, étrend, vitaminok stb. Egy kis mozgás sem árt ha úgyvan. Ja és ha dohányzól akkor azt hagyd abba, vagy akkor az alkoholt, de a kettőt együtt nem ajánlom.
2022. okt. 12. 01:09
6/6 anonim válasza:
Pszichológus. Hisz nem csak úgy alakul, hanem kívánod is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!