Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért ilyen drágák a jó borok...

Miért ilyen drágák a jó borok Magyarországon?

Figyelt kérdés

Külföndön élő magyar vagyok, azt vettem észre, hogy míg Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban 700 forintnyi euróért(2 euró) szuper minőség vörös és fehérbort lehet kapni Tesco féle áruházakban, annyiért itthon csak a legpocsékabb tablettásoknak is a legalját.

Miért van ez?

2022. szept. 7. 16:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
Mert itthon sokkal kisebb területhez kell megvenni a tudást, tapasztalatot és technológiát minden pincének
2022. szept. 7. 16:41
 2/13 anonim ***** válasza:
48%
Nem drágák. Vörösből tudom ajánlani a Csányi féle Cabernet Sauvignon-t. 1400 a Lidl-ben. Egészségedre! 😊
2023. ápr. 2. 08:15
 3/13 anonim ***** válasza:
#2 Az pont kétszer annyi, mint kint. És közel sem olyan jó. Tehát nagyon is drága. Főleg a keresetekhez képest.
2023. ápr. 3. 18:38
 4/13 anonim ***** válasza:
Honnan tudod hogy nem jó? Próbáltad? Van olyan jó mint egy átlag spanyol vagy olasz bor, ezt bizton állítom, tapasztalatból. Amúgy ha neked 1200ft drága egy jó borért akkor elég szarul kereshetsz... Mondom ezt úgy hogy én a magyar átlagkereseten élek.
2023. ápr. 4. 06:41
 5/13 A kérdező kommentje:
Vivino 3.5 szerint nem egy tul inycsiklando itóka...
2023. ápr. 4. 12:57
 6/13 anonim ***** válasza:
Más szóval nem próbáltad, csak hiszel valaki más ízlésében. Aki közel sem biztos hogy pártatlan... Te dolgod. Rendben. Én ittam bort Spanyolországban, Görögországban, írországban, Angliában, Olaszországban. Nem egyszer, nem kétszer ezért van saját összehasonlítási alapom.
2023. ápr. 4. 18:46
 7/13 anonim ***** válasza:
Kedves #4 és #6 Igen próbáltam. Az volt a munkám sokáig. Egyébként meg szőlőtermesztő szakon végzett kertészmérnök vagyok. Én is ittam az összes általad felsorolt országban, sőt USA-ban is, dolgoztam is kint borászatban, Londonban meg hat évet sommelierként. Én értem a kérdező problémáját, és ez nem kerset függő. a probléma az, hogy akár Spanyolországban, akár Görögországban - de most már Olaszországban is - nyugodtan levehetsz két euróért egy bort a legalsó polcról - Spanyolországban direkt végigkóstoltuk egyszer a legolcsóbb borokat, 0,8-2,5 EUR között - egyszerűen nincs rossz/technológiailag hibás/hibás bor. Lehet, hogy nem lehet lerakni húsz évre, lehet, hogy nincs 10 perc utóíze, de mind kifogástalan (szakmailag), hibátlan, fogyasztásra alkalmas bor. Itthon viszont van, hogy az öt-hatezer forintos bor is ihatatlan. Ez a baj. Én magam egyébként 6-900 Ft-ért veszem a kifogástalan borokat két nagyobb pincészettől, a többitől meg csak akciósan. Az itthoni ár-érték arány általában véve nagyon rossz, bár szerintem nagyobb baj az, amit már említettem, a minőség nem feltétlenül van arányban az árral, sőt. Így aki nem szakember, nagyon sokat fog csalódni.
2023. ápr. 10. 02:18
 8/13 anonim ***** válasza:
Abban viszont nincs igaza a kérdezőnek, hogy 700 Ft-ért itthon csak a tablettás legalja van. Van néhány - nem sok sajnos - technológiailag kifogástalan, valóban szőlőből készült bor itthon is ezen az áron. #3-as (és #7-es) voltam.
2023. ápr. 10. 02:20
 9/13 anonim ***** válasza:
És melyik az a két pincészet? Elkuldhetnéd a nevüket akár privátban is :)
2023. ápr. 10. 08:58
 10/13 A kérdező kommentje:
Lám lám beindult a motor a kérdés alatt!
2023. ápr. 14. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!