Van berkenyem meg a bokrok hogy csinálják pàlinkát belőle?
Ilyen kis mennyiséget lefőzni még lelehet, de tisztázni már nehezebb.
Cefrézni úgy, mint a többi gyümölcsöt! Leszeded, megmosod, pépesíted, ha tudod magozod, ha nem hát nem. 20kg-ra teszel pár liter vízben feloldott cukrot (negyed-fél kilónál nem többet ilyen kis mennyiségre), majd élősztőtápanyag, eztán pedig élesztő. Edényt lezárod, tégy a cefrézőedényre kotyogót, ha azt zárod! Békén hagyod, nem b....gatod, nem nyitogatod, nem kevered, nem nyomkorászod, hagyod kierjedni.
Pépesítést elősegítheti az, ha a szemeket nagyjából összenyomod, majd teszel rá pektinbontót, hagyod állni fél-1 órát, majd ezt követően alaposan összenyomod a szemeket, sokkal könnyebb így minden szemet megtörni.
Nem tudom mekkora a főződ, én is szoktam néha bohóckodni ilyen kis mennyiséggel, de ha szörpnek bejött, akkor én a helyedben maradnék annál, mert ebből kb. 0.5-1L pálinkád lesz és ebből is a felét annak a negyed-fél kiló cukornak köszönheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!