Tegnap lefekves elott ittam egy fröccsöt tvzes kozben, kb 2 dl bor 1 dl szénsavas ásványviz (nem volt szódam). Ma reggel óta fáj a fejem. Ennyire ne birnam már az alkoholt? 43/f
Igyál vizet.
Meleg van, ki van száradva a tested, és az alkohol még pluszban dehidratál.
Fejfájas sok mindentől előfordulhat, nem biztos, hogy a fröccstől.
Nem vagy mostanában kimerült? Sokakat érint ugyanis a hőkimerültség, én is rohadt fáradt vagyok, hiába alszok rendesen.
Lehet, hogy rossz minőségű vagy "pancsolt" volt a bor.
Esetleg objektíven jó minőségű, csak a te szervezetednek nem tetszett.
Én már jártam úgy, hogy egy pohártól már fájl a fejem, de olyan fajtát is találtam, hogy egy üvegtől sem volt semmi.
A bor (különösen a vörösbor) nagyon sokféle kémia összetevővel bír.
Kén, csersav és még rengeteg más. Ezek nagyrészt nem veszélyesek (sőt van, ami egészséges), de megeshet, hogy kicsit megfájdul a fejed tőlük.
A jelenség "vörösboros fejfájás" néven ismert.
Legközelebb vegyél másfajta bort és eleve a kicsit drágábbak közül válogass csak. Mai áron (ilyen infláció mellett ami most van) 1500-2000 Forint alatt nem nagyon lehet boltban normális bort venni.
Házi bor lehet (kis, nem üzletszerűen ezzel foglakozó embertől), hogy van olcsóbb is, de ezeknél még inkább ingó lehet a minőség.
Azért, ha csak egy pohár volt, és csak másnap jött előtt a fejfájás, akkor persze tényleg akármi miatt is lehet, ahogy mások is írták, véletlen egybeesés is lehet akár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!