Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 5 napja felbontott bort meg...

5 napja felbontott bort meg lehet inni?

Figyelt kérdés
5 napja felbontottam egy bort amit táskában tároltam, de a kupakot erősen rácsavartam. A kérdésem az, hogy ezt nyugodtan megihatom-e, vagy inkább dobjam ki?
2022. aug. 12. 11:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagy valószínűséggel írható.
2022. aug. 12. 11:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze
2022. aug. 12. 12:17
 3/9 anonim ***** válasza:
A táskában amit az ablakba tettél és 45 fokra sütötte a nap vagy a táskában amit leraktál a földre és 25 fokban volt egész nap?
2022. aug. 12. 12:38
 4/9 A kérdező kommentje:
A táskában ami 25 fokban volt egész nap a földön.
2022. aug. 12. 12:45
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor nyugodtan idd meg.
2022. aug. 12. 12:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok borász, szakértő, ezért az érvelésem sem mérvadó.

Volt egy Columbo film. A gyilkos egy neves borász volt. Saját magát buktatta le, amikor balhézott azért, mert tönkrement bort szolgáltak fel neki. Csapda volt, mert a saját bora volt az. És azért mert tönkre, mert ellenfélét bezárta a borok közé, és leállította a szellőzést. Nagyon komoly hőterhelést kapott. Senki, de senki más nem érezte volna meg, hogy rosszak.

Egyébként a bor nagy ellensége a levegő is. A nyitott palackban hőhatás nélkül is oxidálódik. Ez akkor is igaz, ha vissza lett zárva. De lehet, hogy csak iszákos emberek meséje. Ha egyszer kinyitották a palackot, akkor önfeláldozóan meg kell inni.

2022. aug. 12. 13:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Én nem innám, csak ha hűtve lett volna
2022. aug. 12. 14:24
 8/9 anonim ***** válasza:
Tanulj egy kis életrevalóságot: ilyen buta kérdések kiírása helyett esetleg kóstold meg. Ha megsavanyodott, érezni fogod, cserébe nem változott át sósavvá, megnyugodhatsz.
2022. aug. 12. 14:29
 9/9 anonim válasza:

Én személy szerint simán meginnám.

Egészségedre éljen az alkohol

2022. aug. 24. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!