Az miért van hogy pár éve egy fél üveg 7 decis vodkától semmi bajom nem volt, most meg 3 doboz sörtől rosszul vagyok másnap? 19/f
Figyelt kérdés
2022. aug. 1. 20:53
1/8 anonim válasza:
Amennyiben az elmúlt időszakban rendszeresen fogyasztottál alkoholt, akkor ez azt jelenti hogy a májad kipurcant, persze lehet mástól is, hogy valami más tette tönkre a májad.
2/8 A kérdező kommentje:
Nem szoktam rendszeresen inni, van hogy hónapokig nem iszok
2022. aug. 1. 21:30
3/8 anonim válasza:
Akkor menj orvoshoz kivizsgáltatni magadat az említett panasszal és mindenféleképpen!
Ez komoly bajt jelezhet!
Ne blicceld el, tényleg irány az orvos!
4/8 anonim válasza:
A sörben sok a szén-dioxid, ami tágítja a gyomor ereket, így gyorsabb az alkohol felszívódása is.
5/8 anonim válasza:
Rosszabodott a májfunkciód.
Ez nem feltétlenül jelent betegséget, de figyelmeztető jel, egy májfunkció vizsgálat (labor) valóban nem ártana.
Ha nem sörrel megy be az alkohol, akkor is érzékeny vagy rá?
A
6/8 A kérdező kommentje:
Borral is ugyanez van, ezeken kívül nem ittam mást az utóbbi 1-másfél évben szóval nem tudom
2022. aug. 1. 23:00
7/8 anonim válasza:
Ha 19 évesen 3 sörtől rosszul vagy másnap, akkor én is elmennék a helyedbe dokihoz.
8/8 anonim válasza:
Van olyan, hogy sör allergia. Keress rá a neten. A borban is vannak olyan anyagok, amire vannak, akik érzékenyek.
Próbálj inni "tiszta" alkoholz, pl. vodkát, és várd a hatást. Ha attól semmi bajod, akkor kerüld a sört és bort. Ha attól is rosszul vagy viszonylag kisebb mennyiségtől, akkor doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!