Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az alkohol jobban oldja a...

Az alkohol jobban oldja a feszültséget, szorongást mint egy nyugtató?

Figyelt kérdés
Pl: frontin, xanax vagy akár rivotril.
2022. júl. 5. 12:52
 1/5 anonim ***** válasza:
85%

Az alkohol nem alkalmas olyan problémák kezelésére, amelyekre az említett gyógyszereket kitalálták.

Az alkohol kis mennyiségben kedélyjavító, de a következő fázis a lehangolódás, és a kettő között nem le3het bemérni, hol van a határ.

A felsorolt gyógyszerek viszont erős szedáló készítmények, amelyeknek szedése nem veszélytelen, de vannak olyan betegek akiknek segítenek.

Egy súlyos pánikbetegnél az alkohol csak ront az állapotán, de a Rivotril, Xanax sem veszélytelen, erős gyógyszerek

2022. júl. 5. 13:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem oldja jobban. Nem túl jó megoldás a gyógyszer sem, de mégiscsak arra találták ki. Én nem vagyok függő, mert tényleg csak akkor rivozom és frontinozom, mikor van okom rá.
2022. júl. 5. 13:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az alkohol tud stresszt oldani. Sajnos mostanában összejött minden az életemben, munka, család, annyi stressz jött rám hogy azon kaptam magam, hogy egész nap a fejem mintha "gyulladt állapotban" lenne, mintha egész nap harci készenlétben lennék, összeszorítgatom az állkapcsomat, tördelem az ujjaimat, nagy lélegzeteket veszek pánik miatt, tehát a stressz konkrétan szét vet.

Valamelyik nap megpróbáltam hogy oké most kipróbálom mi baj történhet, vettem egy üveg vodkát és benyeltem.

Miután nagyon berúgtam elkezdtem analizálni magamat. Az addigi stressz, szorongás, pánik nekem minden egy csapásra eltűnt. Jó kedvem lett a nagyon mély szorongásból 10-20 perc alatt. Nagyon lentről nagyon fel jutottam.

Egyből észleltem hogy ó bakker hát ezért ilyen veszélyes ez. Sosem ittam még életemben stressz miatt, és most először tettem így, és látom miért hívják ezt "búfelejtőnek". "Iszok, hogy felejtsek" ugye szokták mondani.

Valószínűleg ez azért van így mert az alkohol egy oldószer. Csakhogy tudni kell róla, hogy 2 fázisban hat. Először a gátlásaidat oldja fel. Utána pedig téged. A személyiségedet, az életedet, az egészségedet.

Azért lehet az, hogy az alkoholtól ennyire jól le tudja magáról vetkőzni az ember a problémákat, mert elnyomja azon gátlásait, amik megakadályozzák a hétköznapi életben azt, hogy ne törődjön velük.

Magyarán szólva elég gátlástalan leszel ahhoz, hogy boldog legyél és leszard a problémáidat.

És így szoktak az emberek lecsúszni.

A mindennapi élet stresszei, problémái elől a könnyebb útként az alkoholt választják. Az alkoholnak alapból beüt ilyenkor a "passzív" mindenkire (nem csak a stresszet nem tűrő emberekre) gyakorolt hatása, tehát hogy függőséget kelt, és így emberünk kívánni fogja az alkoholt emiatt is, + amiatt is, mert ez segít a menekülésben a gondok elől.

Ez a kettős hatás fogja majd csábítani az embert a hétről hétre, majd napról napra történő ivászatba.

Viszont vannak az alkoholnak olyan negatív hatásai, amiktől őszintén szólva be vagyok szarva rendesen.

A cirózis, a májzsugor miután utána olvastam wikipédián mi az, kicsit beszaratott.. És persze ott vannak a rák különböző verziói, gégerák, hasnyálmirigy rák, különböző bél rákok, stb.

Apósomnál például epilepsziát okozott a túlzott alkohol fogyasztás, minden nap gyógyszereznie kell magát. Az apósom apját pedig alkohol okozta cukorbetegség vitte el.

Tehát ez egy amolyan csapda. Mint egy virág, ha rászáll a légy lecsapja.

És pont ez a stresszoldó hatása az, ami miatt sokan bizony rászállnak arra a virágra. Az alkohol sajátos függőséget okozó ereje + az ilyenkor érzett felüdülés érzése mint a vénusz virág fogazott szirmai összezárulnak fölötte.

Elég veszélyes dolog ez. Egyik rokonom addiktológián dolgozik. Oda viszik elvonóra az embereket, az utcán összeszedett alkoholistákat, tehát alkeszok közt melózik. Elég sok történet van ami így kezdődött :S

2022. júl. 5. 14:09
 4/5 anonim ***** válasza:
25%

Az elso valaszolo a tipikus okostojas, aki ugy felmondta a tankonyvi lecket, h xanaxot max kepen latott eddig :D

En tolok mindent, sztem a pia jobb mint a gyogyszerek, csak ugye dolgozom, oda meg nem mehetek be ittasan. Szoval nappalra gyogyszer, estere pia (mértékkel)

2022. júl. 5. 14:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek ment a zöld :D
2022. júl. 6. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!