Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A sörtől miért lehet sokkal...

A sörtől miért lehet sokkal brutálisabban berúgni, mint a töménytől?

Figyelt kérdés
Én pl. úgy érzem, hogy erősebben és hosszabb ideig kiüt, mint egyéb. Miért?
2022. jún. 24. 23:09
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Minden alkoholos italtól beutálisan be lehet rúgni, ha nem tartasz mértéket.
2022. jún. 24. 23:13
 2/6 anonim ***** válasza:
22%
Hiába alacsony az alkoholtartalma, de egyik fő összetevője a komló, ami kenderféle, tehát hatással van a szervezetre! A komló jelentősen felerősíti az alkohol hatását + valamennyire a szénsav is hozzátesz!
2022. jún. 24. 23:18
 3/6 anonim ***** válasza:
23%

#1, a kérdező arra gondol, hogy kis mennyiségben is a sör miért üt jobban, mint a tömény!

#2 voltam.

2022. jún. 24. 23:21
 4/6 anonim ***** válasza:
62%
2es jól mondja a komló erősíti az alkohol hatását illetve a szénsav felgyorsítja a felszívódást. Én emiatt iszom csak sört, a borból megiszok egy üveggel, meg sen érzem de közben meg másnapos leszek tőle. Rövidekkel dettó
2022. jún. 25. 18:46
 5/6 anonim ***** válasza:
78%

Hát ha azonos alkohol mennyiségről van szó,akkor nem olyan biztos,hogy "brutálisabb"a sör mint a tömény..

Vegyünk mondjuk fél liter vodkát.És 8 sört (kb.ennyi ser felel meg fél liter vodka alkoholtartalmának).

Fél liter vodkát sokkal gyorsabban meg lehet inni mint 8 sört.Így az hamarabb és keményebben ki is üt mint a sör.A sör az ráérősebb ,nyugisabb ital.Még 0,5 liter vodkát hangulattól függően,akár egy óra alatt is kényelmesen be lehet dönteni,addig 8 sör az legalább 4-5 óra.Legalább is nekem.Úgyhogy nálam pont fordított a helyzet mint nálad..

2022. jún. 26. 06:52
 6/6 Phoney ***** válasza:

Miért, mi történik, ha töménytől próbálsz ugyanúgy berúgni? Megiszol pont ugyanannyi (!) alkoholt és nem hat, vagy mi? Megnézném, hogy 8 sörtől "brutálisan berúgsz", ugyanannyi idő alatt fél liter vodkától meg nem...

A valóság valószínűleg az lesz, hogy

1) nem bírja a gyomrod, nem bírsz eleget inni a töményből

2) rosszul adagolod, ezért kidőlsz vagy rosszul leszel, mielőtt "jól" berúghatnál

3) azt hiszed, hogy ugyanannyit ittál, de elszámolod (pl. 4 cent 40%-os rövidet veszel "egy adagnak", ami lényegesen kevesebb, mint fél liter 5%-os sör.)

Én egy időben piáltam úgy, hogy mindig jegyeztem a pontos mennyiséget, és láss csodát, átlagosan mindig ugyanannyi alkoholtól álltam be, mindegy volt, hogy sör, bor vagy tömény. (Persze úgy, hogy minden italfajtát egyformán rutinosan tudtam adagolni.)

Ha a komló tényleg erősítené az alkohol hatását (szerintem ennek így semmilyen tudományos alapja nincs), akkor a sörök is attól függően ütnének, hogy mennyi van bennük... egy 5%-os csóró vizes lager a lepkefing komlótartalmával semmitse tudna egy 5%-os rommá komlózott [valódi] IPÁ-hoz képest, de valahogy ilyen különbséget se észleltem soha.

A komlónak persze van némi nyugtató hatása, dehát a citromfűnek meg még tucat más gyógynövénynek is – ezek baromira nem tudnak labdába rúgni az alkohol mellett, nem egy ligában vannak.

2022. jún. 26. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!