Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Van olyan, hogy koktél otthonra?

Van olyan, hogy koktél otthonra?

Figyelt kérdés

Eddig mindig csak bárokban, éttermekben, különféle vendéglátó helyeken volt szerencsém koktélokat inni.

Arra volnék kíváncsi, hogy van-e valamilyen formában ennek otthoni alternatívája, hogy ha vendégeket fogadok, akkor abból tudnék tölteni.

Azon az alternatíván kívül, hogy én magam szerzem be külön az összes összetevőt aztán előírás szerint keverem.

2022. ápr. 4. 21:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"Azon az alternatíván kívül, hogy én magam szerzem be külön az összes összetevőt aztán előírás szerint keverem.§"

EZEN kívül nincs más megoldás!

2022. ápr. 4. 21:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Vannak előre kikevertek, én vettem már. Rossz minőségű, pocsék ízű. Egyedül akkor hánytam alkoholtól, mikor azt vettem (oké, nem tagadom, összekevertem sok mindennel :D ). Jobban jársz, ha te csinálod.
2022. ápr. 4. 22:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Könnyedebb koktélok (mojito, cosmopolitan, pina colada, ilyesmik) léteznek üveges formában is, főleg nyáron, pl. az aldiban is szoktam látni. Nem rosszak, de nem igazán olyanok, mint egy frissen kikevert koktél, inkább frissítő italok, mint mondjuk a bacardi breezer. Felszolgálni se lehet olyan szépen, mintha te kevered.
2022. ápr. 4. 22:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
2022. ápr. 4. 22:07
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Cuba Libre, Mimóza, Margarita, Piña Colada, Mojito, Tequila Sunrise, Blue Angel, Tom Collins, Martini, Whiskey Sour, Gin Fizz, Sidecar, Gimlet. Ezek pl. viszonylag elég egyszerű, frissítő hatású koktélok (pl. a citrus és a jég miatt) kezdésnek amikhez nem szükséges túl sok alapanyag.

De rengeteg recept van a neten, érdemes utánuk nézni. Minden esetre én nem ajánlom ezeket az előre bekevert lónyálakat: [link]

Erejük kb. semmi (olyanok, mint a cukros üdítők) ráadásul ha a cél a vendégek lenyűgözése, akkor stílustalan ilyenekkel várni őket. A vendégek számára is jobb érzés ha a házigazda az általa készített koktélokkal fogadja őket, főleg ha azokat elegánsan is szervírozza a megfelelő pohárba ahelyett, hogy a kezükbe nyom egy ilyen "gyári koktélos" sörösüveget.

Ajánlom továbbá egy shaker beszerzését. (Nekem otthon egy nagyon egyszerű 5 dl-s fém shakerem van, aminek az 1 dl-s kupakját szoktam mérésre használni, persze az ember vásárolhat magának egész készletet is, csak tudja használni. Idáig csak Margarita koktélt csináltam vele - mert az a kedvencem.)

Ajánlom továbbá hogy mindig legyen otthon friss jég a mélyhűtőben. Nagyobb boltokban, egy két italboltban vagy benzinkúton szoktak árulni kilós kiszerelésekben. Inkább ezt javasolnám az otthoni jégkocka készítés helyett (ugyanis a jég a legtöbb koktél fontos alkotóeleme). Az sem árt, hogyha a koktélra szánt alapanyagok jól le vannak hűtve - pl. tömény mehet a mélyhűtőbe.

Sok sikert a koktélgyártáshoz. 😉

2022. ápr. 5. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!