Melyik a kedvenc borrégiótok Magyarországon?
Figyelt kérdés
Azt is leírhatjátok, hogy ezen belül melyik a kedvenc:
- borvidéketek,
- borotok,
- szőlőfajtátok,
- pincészetetek,
- típusotok (száraz/édes; fehér/vörös/rosé)
#borvidék #borrégió
2022. márc. 14. 22:01
A kérdező szavazást indított:
Balaton borrégió
Duna borrégió
Felső-Magyarország borrégió
Felső-Pannon borrégió
Pannon borrégió
Tokaji borrégió
29 szavazat
1/9 Mrs.Chocolate válasza:
(Kezdő borfogyasztó vagyok, ezt hozzáteszem)
Kedvenc borvidékem a Tokaji (nyilván ezen a régión belül csak ez az egy van) Szőlőből a Furmint és a Hárslevelű jön be a legjobban, az ebből készült fehér édesborokat imádom.
Tehát amikor bort választok, akkor mindig a Grand Tokaj pincészet Late Harvest édes fehérboraiból teszem, általában a hárslevelűeket, furmint ritkán.
4/9 anonim válasza:
Alföldi borokból még kimondottan rosszat nem ittam, pedig nem felkapott régió (Szentpéteri, Frittman)
5/9 anonim válasza:
Somlóról az ásványosak, amin nagyon érezni és Szentantalfa, Dobosi
6/9 anonim válasza:
Előre bocsájtom, hogy nem vagyok nagy borivó.
De nagyon kellemes emlékek és ízélmények fűznek az egri katakombákban iszogatott félédes és édes vörösborokhoz.
Medoc Noire, Egri Menoire(Kék Medoc), esetleg Merlot
7/9 anonim válasza:
Minőségi muskotályos, bárhonnan
8/9 anonim válasza:
Szekszárdi borvidék. Sok pincészetet végigjártam, egy jó száraz vörös barmelyiktől jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!