Milyen minőséget képviselnek a nagy sörgyárak különleges sörei?
Utálni fogod a választ, attól függ:D
A fő különbség, hogy ezek a nagy gyárak a 300-as felsőerjesztésű söreikben (Ipa, apa, gyümölcsös ale-ek) komlókivonatot használnak, ami egy tűrű szirup komlóból előállítva, míg a kis főzdék rendesen a valódi komlót áztatják be, illetve elvileg (elvileg) a kis főzdék drágább, jobb minőségű malátát használnak.
Kis főzdéből viszont már végtelen van, szinte minden kisvárosnak megvan már a maga főzdéje, és a minőség felemás.
Egy nagy "kisüzemi", pl egy Mad Scientist, Monyo vagy Brew Your Mind messze jobb minőséget csinál ezeknél a nagy sörgyáraknál, de egy random kis főzde nem biztos hogy jobb lesz, mert becsúszik valami technikai hiba, ami elrontja a sör ízét (és a hibát még a komló sem biztos, hogy el tudja nyomni)
Egy részük (szerintem nagyságrendileg a fele) egész jól eltalált, a maradék néha egyenesen kínos, de én hasonló árban többnyire még mindig inkább import cseh és németet veszek 270-400 körül. Nem azért, mert ne szeretném a bonyolult söröket, sőt, még azzal sincs nagy bajom, hogy ezek a nagyüzemi "különlegességek" gyakran nem felelnek meg annak, aminek nevezik őket (különösen az "IPÁ-k", amikből igazából egy sem az), csak ennyiért nekem még az import Straopremenek vagy teszkós német sörök is jobban ízlenek. A régebbi Soproni IPA ízlett, amíg le nem butították.
A rendesen megcsinált (!) kisüzemi "megfelelőikhez" képest mindenesetre igen komolytalanok. Nagyüzemben is meg lehetne őket csinálni, ha az volna a cél, és volna rá kereslet, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!