Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért néznek rám furán a...

Miért néznek rám furán a barátaim, amikor borozok egy hétvégi összejövetelen?

Figyelt kérdés

Míg a többiek mind söröznek, én férfi létemre borozni szoktam,mert imádom a vörösbort. Talpaspohárból, ahogy kell. Többször megkaptam már, hogy "b**i vagyok" illetve "ez női pia", természetesen amolyan viccesen.

Mégis elgondolkodtam, hogy miért van ez a sztereotípia, hogy a sör a macsós férfiital, a bor meg inkább a nők kezében megszokott.

2022. febr. 21. 14:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
26%

Pedig a sör a női ital.

Ugyanis tele van ösztrogénnal, ami nekik tesz jót...

A férfiak elnőiesednek (alakban) tőle, mivel nagyon hizlal. Persze én is szoktam sört inni, de 10 ből 8x vörösbort iszok. Az való egy -igazi- férfinak. (meg a pálesz) A száraz, jó minőségi vörösbor az alkoholos italok Császár-Királya.😁 Elejink is bort és pálcit ittak, nem?

Egyébként Jézus első csodája is az volt, hogy egy menyegzőn vörösborrá változtatta a vizet.😊

2022. febr. 21. 17:25
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van a 11-nek pedig sörös vagyok (és nő)! Engem is kinéznek pedig 30-50 a baráti társaság, tehát nem tinik. Sztereotip társadalom. Igaz barát viszont nem foglalkozik ilyenekkel sőt igyekszik olyan itallal kedveskedni, melyet kedvelsz. Az ilyenekkel kell csak foglalkozni a többiek nem érdemlik meg.:)
2022. febr. 21. 20:44
 13/15 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, én az 50-es éveimben járok és tejet iszom még társaságban is. Szoktak persze viccelődni vele, de ez engem nem hat meg. Válaszként azt szoktam mondani, hogy egy gyerek akkor kezd el inni alkoholt, mikor próbál felnőtt lenni. Van aki tényleg csak ettől lesz az. :)
2022. febr. 22. 00:05
 14/15 anonim ***** válasza:

Egyébként meg mindenki azt iszik amit szeret. Azért köszi a 20%-ot.😊 11.

F48.

2022. febr. 22. 15:55
 15/15 anonim válasza:
100%
Bizonyos körökben a borozás, egészséges táplálkozás, igényes öltözködés, testmozgás és társai b*zisnak számítanak.
2022. febr. 24. 02:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!