Megromlik igy a borom?
Figyelt kérdés
Nincs rendes pincem es most jonnek a kemeny minuszok felek hogy szetfagy az 50l demizsonom a borral tele, ha lefejtenem 2l-es palackokba elallna 3 honapig, ja es nincs semmivel se kezelve es bevinnem az eleskamraba ahol nem fagyna meg.2022. jan. 10. 08:57
1/8 anonim válasza:
A 11-12 % alkohol tartalmú bor nem szokott megfagyni.
2/8 A kérdező kommentje:
minusz 20 C lesz es egyszer mar jartam ugy hogy megfagyott es vizizu lett az egesz, meg halottam masoktol hogy nekik szetfagyott a demizson
2022. jan. 10. 09:12
3/8 anonim válasza:
Barátnőméknek is fagyott már szét a tornácon. Nincs hely odabent, hogy bevidd úgy, ahogy van?
4/8 A kérdező kommentje:
Lenne hely bent csak gyenge a kosara és eléggé fezavarodna szállítás közben
2022. jan. 10. 09:46
5/8 anonim válasza:
A jó erős házi bor nem darabban (nem töltöd teljesen tele az palackot, hanem 10-20% légteret hagysz) tárolva, illetve hűvös helyre rakod, gond nélkül el fog állni 3 hónapot.
6/8 anonim válasza:
A bornak a hőmérséklet ingadozás tesz rosszat. Ha tárolni akarod akkor az a legjobb ha viszonylag állandó hőmérsékleten tárolod. Nyilván a legjobb egy jó pince vagy egy hűvös kamra. De ha nincs ilyen akkor szokták azt tanácsolni, hogy ha lakásban lakik valaki és nincs hűvös pince, kamra, akkor tegye be a palackokat az ágynemű tartóba. Ott nagyjából mindig 20 fok körül van a hőmérséklet. És csak akkor vegye és tegye hűtőbe ha ki akar bontani egyet.
7/8 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat, akkor lefejtem es kamraban tarolom
2022. jan. 10. 16:36
8/8 Senior Séf válasza:
Tele töltsd az üvegeket, és ne levegőzzön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!