Forralt borhoz szoktál valami olyat tenni ami nem szokványos? Tehát tudsz valami jó receptet ami nem szokványos?
Ha a szokasos minden melle raksz egy kis kardamont is (tenyleg nagyon keveset) ... abban van a varazslat.
Nem szokvanyos, hogy soha nem hasznalok forraltbor fuszerkevereket, hanem magam allitom ossze ... friss citrusok reszelt hejabol es levebol, a szokasos fahej/szegfuszeg/feketebors fuszerezessel, de adok hozza vaniliat is (+ a varazslat) :)
Egyre figyelek meg, hogy a bort csak a legvegen tegyem hozza es csak keves ideig melegitem, hogy megmaradjon benne a tuz :)))
Nem tudom más ismeri e így, de régi-régi ismerősöm sokat volt télen a szabadban és a forralt borba belefőzött egy fél cseresznyepaprikát.
Na, ha abból ittál, akkor gatyára is vetkőzhettél volna. akkor sem fáztál volna!:)
Én csilit szoktam, vagy ha nincs akkor egy cső erős szárított fűszerpaprikát.
Az őrölttel vigyázni kell, az megköhögtet ha nem számítasz rá. Ezért csak kicsit megtörve áztatom és kihajítom fogyasztás előtt.
Csilik közül a Habanerot javaslom, annak nagyon finom gyümölcsös aromája van, csodát tesz a forraltborral.
Nem igazán tudom mi számit szokványosnak, ahány ház annyi szokás.
Én fahéjrudat, szegfűszeget, csillagánizst és citromot teszek bele
Azt nem tudom,hogy mennyire szokványos...De néha az alap fahéj,szegfűszeg,szegfűbors,vanília mellett még kerül bele :
Koriander,bors,mustármag,méz,szerecsendió..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!