Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Házi Bailey's készítése,...

Házi Bailey's készítése, receptje?

Figyelt kérdés

Egy régi ismerősöm hozott mindig, nagyon finom volt. Azótaa kapcsolat megszakadt, nem tudom megkérdezni.


Van valakinek ehhez receptje?



2021. dec. 14. 13:46
 1/8 anonim ***** válasza:
25%
2021. dec. 14. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én tavaly csináltam, nagyjából így nézett ki a recept:


-2 dl whisky

-5 evőkanál cukor

-5 dl tejszín (20%-os)

-1 tubus cukrozott sűrített tej

-egy pici vaníliakivonat

-instant kakaóporból 1 evőkanál a végén


Összekevertem, hűtőben állt egy éjszakát és kész is volt. Fogyasztás előtt meg kell kicsit rázogatni, mert a kakaó hajlamos lesüllyedni az aljára. :)

2021. dec. 14. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Konkrétan bevállt recept érdekel, guglizni én is tudok.
2021. dec. 14. 14:13
 4/8 anonim ***** válasza:
44%
Mindenki a netről szedi... aztán ha nem ízlik, módosítgat rajta. A saját ízlésének megfelelően. A negyedik-ötödik alkalomra már tökéletes lesz. :)
2021. dec. 14. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
51%
Azt mindenesetre lapozd át, ahol azt írják, hogy rum is jó bele... Mert az garantáltan nem Baileys...
2021. dec. 14. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

#5

Annyira nem különbözik ám a kommersz whisky és a kommersz rum, legalábbis egy ilyen receptnél nem nagyon ütközne ki a különbség.

2021. dec. 14. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
39%

6: akkor te még soha nem ittál rumot vagy whisky-t....


TELJESEN MÁS íz a kettő. Csak az alkohol a közös nevező.

2021. dec. 14. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
49%

A tiramisu is más lesz, ha amaretto helyett rumot tesznek bele....

Nem azt akarom mondani, hogy ehetetlen ,vagy rossz, de NEM az eredeti...


Amúgy meg a mindent lehet helyettesíteni c. lózungról LÉnard Sándor szösszenete jutott eszembe, telitalálat... :-D



"

A parasztasszony a kastélyban


A szegény paraszt feleségét mindig felhívatták a kastélyba, ha nagy vendégség ígérkezett. Segített akkor ott a szakácsnak, aki maga is igen nagy úr volt. A parasztasszony fát aprított, krumplit hámozott, baromfit tisztított, tortakrémet kevert - aztán odahaza mindenről egy ízig beszámolt hites urának.


- Micsoda dínomdánom volt megint! Micsoda lakoma! Befejezésül eperkrémes torta! Bizony, a gróf urak mind a tíz ujjukat megnyalták utána!


A paraszt hallgatja csak, hallgatja megannyiszor ezt a történetet; egy szép napon aztán vége szakad a türelmének, az asztalra csap, és így kiált:


- No hát egyszer már én is kérek eperkrémes tortát!


- De édes uram - így a parasztasszony -, nincs hozzá eprünk!


- Van aszalt körténk épp elég! Csináld körtével!


- Jó, de vajunk sincs a krémhez!


- Akkor csináld zsírral!


- Honnét vegyem a szép fehér lisztet? Csak az a fél zsák rozslisztünk maradt!...


- Megteszi. Csináld hát rozsliszttel!


- No és a tojás? Tizenkét tojás!


- A mindenségit neki, hát veletek asszonynéppel sehogy se boldogul az ember? Mondtam, asszony, nekem torta kell, eriggy a konyhába, de egy-kettő!


A parasztasszony nekiáll, szitál, kever, süt, vár... aztán egy szó nélkül visszatér a tortával. Az urának sincs kedve szónoklatokhoz. Csak levág egy szeletet, beleharap, majszolgatja, majd leszögezi: - Látod! - És lassan hozzáteszi még: - Csak azt nem tudom, mit kell ettől a gróf uraknak az ujjukat nyalogatni!"


[link]

2021. dec. 14. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!