Házi Bailey's készítése, receptje?
Egy régi ismerősöm hozott mindig, nagyon finom volt. Azótaa kapcsolat megszakadt, nem tudom megkérdezni.
Van valakinek ehhez receptje?
Én tavaly csináltam, nagyjából így nézett ki a recept:
-2 dl whisky
-5 evőkanál cukor
-5 dl tejszín (20%-os)
-1 tubus cukrozott sűrített tej
-egy pici vaníliakivonat
-instant kakaóporból 1 evőkanál a végén
Összekevertem, hűtőben állt egy éjszakát és kész is volt. Fogyasztás előtt meg kell kicsit rázogatni, mert a kakaó hajlamos lesüllyedni az aljára. :)
Annyira nem különbözik ám a kommersz whisky és a kommersz rum, legalábbis egy ilyen receptnél nem nagyon ütközne ki a különbség.
6: akkor te még soha nem ittál rumot vagy whisky-t....
TELJESEN MÁS íz a kettő. Csak az alkohol a közös nevező.
A tiramisu is más lesz, ha amaretto helyett rumot tesznek bele....
Nem azt akarom mondani, hogy ehetetlen ,vagy rossz, de NEM az eredeti...
Amúgy meg a mindent lehet helyettesíteni c. lózungról LÉnard Sándor szösszenete jutott eszembe, telitalálat... :-D
"
A parasztasszony a kastélyban
A szegény paraszt feleségét mindig felhívatták a kastélyba, ha nagy vendégség ígérkezett. Segített akkor ott a szakácsnak, aki maga is igen nagy úr volt. A parasztasszony fát aprított, krumplit hámozott, baromfit tisztított, tortakrémet kevert - aztán odahaza mindenről egy ízig beszámolt hites urának.
- Micsoda dínomdánom volt megint! Micsoda lakoma! Befejezésül eperkrémes torta! Bizony, a gróf urak mind a tíz ujjukat megnyalták utána!
A paraszt hallgatja csak, hallgatja megannyiszor ezt a történetet; egy szép napon aztán vége szakad a türelmének, az asztalra csap, és így kiált:
- No hát egyszer már én is kérek eperkrémes tortát!
- De édes uram - így a parasztasszony -, nincs hozzá eprünk!
- Van aszalt körténk épp elég! Csináld körtével!
- Jó, de vajunk sincs a krémhez!
- Akkor csináld zsírral!
- Honnét vegyem a szép fehér lisztet? Csak az a fél zsák rozslisztünk maradt!...
- Megteszi. Csináld hát rozsliszttel!
- No és a tojás? Tizenkét tojás!
- A mindenségit neki, hát veletek asszonynéppel sehogy se boldogul az ember? Mondtam, asszony, nekem torta kell, eriggy a konyhába, de egy-kettő!
A parasztasszony nekiáll, szitál, kever, süt, vár... aztán egy szó nélkül visszatér a tortával. Az urának sincs kedve szónoklatokhoz. Csak levág egy szeletet, beleharap, majszolgatja, majd leszögezi: - Látod! - És lassan hozzáteszi még: - Csak azt nem tudom, mit kell ettől a gróf uraknak az ujjukat nyalogatni!"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!